• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danijele De Rosi se vratio kući! Legendarni kapiten je novi trener Rome!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Roma je saopštila u utorak da je Daniele De Rosi imenovan za novog trenera do 30. juna 2024. godine.

 Danijele De Rosi zvanično trener Rome Izvor: Shutterstock

Gotovo je! Umjesto otpuštenog Portugalca Žozea Murinja, ekipu će preuzeti nekadašnji legendarni kapiten Danijele De Rosi, potvrdio je zvanični sajt kluba.

Nakon 18 godina koje je proveo kao fudbaler Rome, De Rosi se vraća u trenerskoj ulozi, a na klupi "vučice" će debitovati u prvenstvenoj utakmici protiv Verone u subotu na "Olimpiku".

"Srećni smo što možemo predati tehničku odgovornost Rome Danieleu De Rosiju, jer vjerujemo da vođstvo i ambicija koje su ga uvijek krasile mogu biti presudni u ostvarivanju ciljeva koje ekipa ima pred sobom do kraja sezone", izjavili su vlasnici kluba Den i Rajan Fridkin.

“Znali smo za neraskidivu vezu koja Danielea povezuje s klubom, ali entuzijazam s kojim je odmah prihvatio ovaj izazov za naredne mjesece dodatno nas je uvjerio u njegovu sposobnost da bude vodič za igrače i ponosni predstavnik naših vrijednosti. Dobrodošao kući, Daniele".

De Rosi je rođen u Rimu i prošao je sve mlađe kategorije, a u prvom timu je debitovao 2001. godine, a zatim se brzo etablirao kao jedan od najboljih vezista planete.

"Želio bih zahvaliti porodici Fridkin što su mi povjerili odgovornost tehničkog vođstva Rome: sa svoje strane ne znam drugi put osim primjene, svakodnevnog odricanja i potrebe da dam sve što imam kako bih se suočio s izazovima koji nam se suprotstavljaju. Emocija što ću sjediti na našoj klupi je neopisiva, svi znaju šta je Roma za mene, ali posao koji nas sve čeka već je pred nama. Nemamo vremena, nemamo izbora: biti konkurentan, boriti se za svoje ciljeve i nastojati ih postići jedini su prioriteti koje smo dali sebi u zadatak moj stručni štab i ja".

De Rosi je za Romu odigrao 616 utakmica, postao kapiten i postigao 63 gola u svim takmičenjima. On je drugi igrač s najviše nastupa u istoriji kluba, a u dresu Rome je dva puta osvojio Kup Italije, 2007. i 2008., te Superkup Italije 2007.

U dresu selekcije Italije je zabilježio 117 nastupa i bio učesnik osam velikih takmičenja sa "azurima", osvojivši Mundijal 2006. godine zajedno sa saigračima Frančeskom Totijem i Simoneom Perotom.

Nakon završetka igračke karijere, De Rosi je bio pomoćnik Roberta Manćinija, koji je vodio reprezentaciju na Evropskom prvenstvu 2021. godine do titule prvaka Evrope, a samostalno je s klupe vodio ekipu SPAL-a.

"Dobrodošao kući, Daniele", saopšteno je iz rimskog kluba.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC