• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Borcu ga dobro pamte: Igra u četvrtoj ligi Španije, a danas je upisao het-trik na Afričkom kupu nacija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji fudbaler Tuzla sitija Emilio Nsue predvodi Ekvatorijalnu Gvineju na prvenstvu Afrike.

 Emilio Nsue postigao tri gola na Afričkom kupu nacija Izvor: Facebook/Tuzla City

Ekvatorijalna Gvineja jedno je od najprijatnijih iznenađenja na ovogodišnjem Afričkom Kupu nacija, gdje je nakon dva odigrana meča lider u grupi sa Obalom Slonovače, inače domaćinom turnira, te Nigerijom i Gvinejom Bisao.

U prvom meču remizirala je sa Nigerijom 1:1, a danas je savladala Gvineju Bisao 4:2, uz het-trik nekadašnjeg fudbalera Tuzla sitija.

Emilio Nsue (34) nije se naigrao prije dvije godine u BiH, dok je bio član kluba iz Simin Hana. U Premijer ligi BiH odigrao je samo sedam mečeva, na kojima je postigao jedan gol, dok je u Kupu BiH bio među najzaslužnijim za eliminaciju Borca u Banjaluci. Bio je to njegov jedini gol u najmasovnijem takmičenju.

Borac je tada na "Tušnju" slavio 1:0 u četvrtfinalu Kupa BiH i činilo se da je zakoračio u polufinale. Banjalučani su u revanšu na svom stadionu poveli 1:0, ali su Tuzlaci napravili veliki preokret i upravo golom Nsuea stigli do 2:1, izborivši penale. Sa "kreča" su bili spretniji i srećniji, te slavili i prošli u polufinale, gdje ih je eliminisao kasniji pobjednik Velež.

Sada je bio izuzetno raspoložen, te je mrežu rivala tresao u 21, 51. i 61. minutu, a njegov tim na kraju je pobjedom 4:2 izbio na čelo tabele grupe A i doveo ga nadomak plasmana u narednu fazu turnira.

Do kraja grupne faze ostala im je još utakmica sa domaćom Obalom Slonovače, koja će večeras od 18 časova odmjeriti snage sa Nigerijom.

Inače, Nsue je nakon odlaska iz Tuzla sitija krajem aprila 2022. godine nekoliko mjeseci bio bez kluba, nakon čega je potpisao ugovor sa Intersitijem, klubom iz četvrte lige Španije, čiji je i danas član.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC