• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva iznenađenja na Afričkom kupu nacija: Salah i "faraoni" jedva do boda Mozambika, iz penala u 97. minutu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako je egipatska selekcija vodila, Mozambik je preokretom za tri minuta stigao do vođstva, ali je bez pobjede ostao duboko u sudijskoj nadoknadi.

 Mohamed Salah Izvor: Shutterstock

Drugog dana takmičenja na Afričkom kupu nacija viđena su dva iznenađenja.

U subotu je domaćin Obala Slonovače očekivano upisala trijumf 2:0 protiv Gvineje Bisao, ali danas Nigerija i Egipat nisu uspjeli da opravdaju ulogu favorita.

U prvom današnjem meču Nigerija je odigrala samo 1:1 protiv Ekvatorijalne Gvineje. Viktor Osimen odmah na startu turnira postigao je gol, ali on je bio dovoljan samo za remi, s obzirom da je prije njega mrežu Nigerijaca zatresao Iban Salvador, fudbaler koji nastupa u drugoj ligi Poljske!

Ovaj rezultat znači da ćemo u grupi A gledati veliku borbu do kraja takmičenja po grupama i biće zanimljivo vidjeti ko će proći u nokaut fazu.



Standings provided by Sofascore

Iznenađujući rezultat viđen je i u duelu Egipta i Mozambika. Egipatska selekcija na čelu sa Mohamedom Salahom slovila je za jednog od glavnih favorita za trofej, ali je turnir počela iznenađujuće loše.

Iako je fudbaler Liverpula asistirao za prvi gol "faraona" i vođstvo 1:0 (strijelac Mostafa Mohamed), već u drugom minutu susreta, Mozambikanci su furioznom igrom u nastavku za samo tri minuta stigli do preokreta. Praktično su realizovali jedina dva šuta u okvir protivničkog gola, te preko Vitija i Klesija Bauka od 0:1 stigli do 2:1 u periodu od 55. do 58. minuta.

Uslijedio je veliki pritisak Egipćana, koji su u 97. minutu ipak stigli do izjednačenja. Nakon dosuđenog penala, Salah je preuzeo odgovornost i srećno pogodio za izjednačenje i bod - lopta se od stative odbila u gol Mozambika, za konačnih 2:2.

Od 21 čas, takođe u grupi B, igraju Gana i Zelenortska Ostrva.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC