• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Je li pravo vrijeme da preuzmeš Romu?" Predstavljen De Rosi, odmah dobio zanimljivo pitanje: Kako da odbijem?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi stručnjak Danijele De Rosi, koji nema mnogo trenerskog iskustva, sjeo je na kormilo "vučice" nakon otkaza Žozeu Murinju.

 Danijele de Rosi Izvor: YouTube/AS Roma/Screenshot

Danijele de Rosi prihvatio je "vruć krompir" i sjeo na klupu svoje Rome nakon odlaska Žozea Murinja.

Učinak Portugalca nije zadovoljio čelnike "vučice", koji su odlučili da ga smijene pola godine prije isteka ugovora, a na njegovo mjesto stigao je dugogodišnji fudbaler i nekadašnji kapiten Rome.

Nema De Rosi mnogo trenerskog iskustva. Radio je kao pomoćnik Roberta Manćinija u stručnom štabu reprezentacije Italije, samostalno je kratko vodio SPAL, a sada će imati mnogo zahtjevniji zadatak na "Olimpiku".

Na prvoj konferenciji za medije nakon predstavljanja, tokom najave predstojeće utakmice sa Veronom (subota, 18 časova), od novinara je dobio zanimljivo pitanje, na koje je odgovorio kontrapitanjem.

Jedan od novinara pitao ga je "da li je pravo vrijeme za povratak u Romu", očigledno aludirajući na De Rosijevo trenersko (ne)iskustvo, na šta je novi trener rimskog kluba uz osmijeh odgovorio: "A kako da odbijem? Da li je pravo vrijeme da kažem 'NE' Romi?"

Takođe, De Rosi je istakao da je dobio i poruke od legendarnog Frančeska Totija. Njegov nekadašnji saigrač, koji je cijelu svoju karijeru posvetio Romi, poslao je poruku i zaželio mu sreću nakon što je čuo vijesti o njegovom imenovanju.

Izvor: Profimedia

Govorio je De Rosi i o ciljevima u narednih šest mjeseci. Kako je istakao, radiće za "minimalac", a jedinu premiju tražio je ukoliko uspije da dovede Romu do prve četiri pozicije, odnosno do mjesta u Ligi šampiona. Nije bilo priče o eventualnom nastavku saradnje nakon isteka ugovora, s obzirom da je sada najvažnije da digne ekipu nakon odlaska Murinja.

"Dogovoren je šestomjesečni ugovor i prihvatio sam sve uslove koje je postavila Uprava kluba. Posvećen sam tome da budem tretiran kao trener, a ne kao legendarni igrač kluba. I tako se osjećam sada, kao trener. Mislim da sam zaslužio ovaj poziv", rekao je De Rosi pojasnivši da od čelnika kluba nije imao nikakve zahtjeve što se tiče Lige Evrope, gdje će Roma igrati protiv Fejenorda za plasman u osminu finala.

Kako je istakao, odmah nakon imenovanja dobio je poruku podrške i od bivšeg trenera Žozea Murinja, koji je bio među prvim i kad je preuzeo Italijan krajem 2022. preuzeo SPAL.

Trenerski debi imaće u subotu protiv Verone.

"Sav fokus je na pobjedi u ovom meču. U posljednje vrijeme Roma je imala loše mečeve, ali i dobre. Sjajno se odigrala protiv Napolija i Atalante, ali jasno je da navijači očekuju više. Kritike su očekivane, ali mi treba da se izborimo s tim, kako na terenu, tako i van njega", zaključio je novi trener Rimljana.

De Rosi je pune dvije decenije igrao za Romu, da bi pred kraj karijere kratko bio član Boka Juniorsa, gdje je nakon samo pet mečeva i ispunjenog dječačkog sna da zaigra u dresu argentinskog velikana odlučio da završi karijeru.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC