• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajdukovo dijete uništilo "modre": Dva puta nosio dres Dinama, sada im het-trikom otima titulu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Duje Čop sa tri gola šokirao Dinamo na Maksimiru.

 duje čop Izvor: Luka Stanzl/PIXSELL/PIXSELL

Samo što su se vratili na teren poslije zimske pauze fudbaleri Dinama doživjeli su ne samo kiks, već pravu blamažu u meču protiv Lokomotive.

Manje poznati klub iz Zagreba, koji ima bratske odnose sa Dinamo, savladao je „modre“ 3:0 na Maksimiru u zaostalom meču 4. kola i tako ozbiljno narušio njihove planove o odbrani titule.

Meč se trebao igrati u Kranjčevićevoj, ali je domaćinstvo zamijenjeno i igralo se na Maksimir, ali to nije pomoglo ekipi Sergeja Jakirovića koja je doživjela pravu blamažu.

Već poslije sedam minuta bilo je 0:2, oba puta poslije asistencije Goričana zabijao je Duje Čop!

Napadač koji je ponikao u Hajduku, ali koji je u dva navrata nosio dres Dinama, nije se zaustavio na tome i tri minute prije kraja postigao je i treći gol za svoj het-trik kojim je definitivno riješeno pitanje pobjednika i ozbiljno narušena šansa Dinama da odbrani šampionsku titulu.

Nadali su se navijači Dinama da će pobjedom protiv Lokomotive prići Dinamu na samo bod zaostatka za Hajdukom, a umjesto toga ekipa Segeja Jakirovića sada zaostaje sedam bodova, s tim da Splićani imaju utakmicu više.

Treba dodati i da je između njih i Rijeka koja ima bod više od Dinama i nema sumnje da će ovaj poraz ponovo uzdrmati status Jakirovića na klupi zagrebačkog kluba.

Svoj stav već su izrazili navijači Dinama koji su na utakmici protiv Lokomotive skandirali "Jakire odlazi" i gađali svog trenera grudvama.

Da je poraz 3:0 od Lokomotive senzacija i prava blamaža govori i podatak da je Dinamo u posljednjih deset godina računajući današnji meč samo šest puta poražen na svom Maksimiru sa tri ili više golova razlike.

Prije današnjeg poraza. gubio je od Salcburga 1:5 (2014), Juventusa 0:4 (2016), Mančester sitija 1:4 (2019) i Milana rezultatom 0:4 (2022), a zanimljivo je da je još jednom izgubio upravo od Lokomotive. Bilo je to u avgustu 2018. godine kada je Lokomotiva na Maksimiru slavila sa 4:1.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC