• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši fudbaler Borca završio karijeru, pa se vratio, a sada igra KOŠARKU! Zezam ove moje da me ubace u KK Borac!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Mnogi ne znaju da sam prije nego što sam počeo da igram fudbal trenirao košarku", kaže Demir Jakupović, bivši fudbaler banjalučkog Borca koji je sada promijenio sport.

 Demir Jakupović igrao za FK Borac sada igra košarku Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević/privatna arhiva

Ljubitelji fudbala u BIH dobro znaju Demira Jakupovića, krilnog napadača koji je karijeru počeo u Podgrmeču iz Sanskog Mosta, a onda s dosta uspjeha nosio dres banjalučkog Borca, Rudar Prijedora, Igmana i Jajca.

Igrao je Premijer ligu BIH u dresu četiri kluba, a onda je sve šokirala vijest da zbog problema sa srcem, koji je otkriven kada je trebao da potpiše za podgoričku Budućnost, mora da završi karijeru.

Jakupović se, međutim, ne samo vratio na fudbalski teren i ljetos ponovo zaigrao fudbal u dresu Podgrmeča,već je počeo da se bavi i novim sportom – košarkom. Prethodnih dana hit na društvenim mrežama su bili njegovi snimci sa košarkaškog terena, gdje se očigledno jednako dobro snalazi kao na fudbalskom. To i ne čudi s obzirom da se on, u stvari, samo vratio košarci.

"Niko i ne zna da sam ja prvo igrao košarku, a tek onda počeo sa fudbalom. Igrao sam za OKK Sana, a onda su me zovnuli da igram fudbal na nekim turnirama, odigrao sam, bio najbolji strijelac i tako ostao u fudbalu i batalio košarku. Ali uvijek sam igrao neki basket. I u Banjaluci sam dok sam bio znao da odem i odigram basket tamo u Boriku. Uvijek mi je taj sport bio drag, mada mi nedostaje visine (smijeh). Ali budem plej i stvarno volim ovaj sport", objašnjava Jakupović za MONDO.

Redovno prati "vječite", za jedne navija...

"Uvijek pratim Evroligu, gledam Partizan i Zvezdu, to mi je uživanje. Više volim Partizan, nekako su mi draži", rekao je Jakupović

U razgovoru za naš portal otkrio je da ne samo da je zaigrao OKK Sana, već i da je sa prijateljima spasio klub iz grada u kojem je odrastao.

"OKK Sana se ugasio prije pet godina, ali prije par mjeseci sastali smo se i dogovorili da ga ponovo pokrenemo. Podnijeli smo zahtjev savezu, dozvolili su da klub nosi isto ime, ima tih nekih par troškova, ali našli smo par firmi koje će platiti to da se odblokira račun. Skupljamo se, igramo par prijateljskih utakmica, podržavaju nas a od septembra bismo mogli igrati ovu A2 ligu Sjever. Prijavili smo se, uigravamo se“, kaže Jakupović.

Proteklu polusezonu igrao je Prvu ligu FBIH za FK Podgrmeč, međutim, sada se definitivno prebacio na košarku.

"Ne znam šta nosi dan, a šta noć, ali za sada planiram da igram košarku. Tu sam i u klubu, pomažem. Ako ne budem kao igrač, biću u klubu kao član uprave. Fudbal sam sada malo ostavio po strani, posebno kada nisam uspio da ostvarim transfer svog života. Kad je propalo to s Budućnosti iz Podgorice malo sam se razočarao i u taj sport, iskreno. Bio sam u Podgrmeču polusezonu, ali sada sam se posvetio trenerskom radu s djecom, imam i trenersku C licencu, a ovamo ću da igram košarku. Planiram da odigramo još koju utakmicu bar, nekih par zvaničnih, da sve nekako zaokružim", rekao je nekadašnji fudbaler Borca, koji ima i jednu zanimljivu ideju.

„Zezam se s par momaka iz Banjaluke sa kojima sam dobar i sa kojima sam ostao u kontaktu, zezam ih 'ajde sredite mi da zaigram za KK Borac da budem jedini u istoriji koji je igrao i ovamo i tamo'“.

Problemi sa srcem nisu ga zaustavili da se bavi onim što voli, dokaz je i ova "košarkaška karijera", a na kraju dodaje da svakako vodi računa o svom zdravlju.

"Prošao sam u međuvremenu dosta toga, bio sam i u Njemačkoj na pregledima, na kraju je to kod mene sve genetski, nije toliko opasno kao što se čini, ali opet čovjek treba da se pazi", zaključio je Jakupović.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mjaukalo

Dobar igrac , samo nastavo tako

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC