• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda srušila transfer rekord u srpskom fudbalu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda kupuje mladog napadača za oko dva miliona evra, to je najveći transfer između srpskih klubova u istoriji.

 Crvena zvezda oborila rekord za transfer u srpskom fudbalu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je završila najveću kupovinu u istoriji srpskog fudbala! Talentovani napadač Uroš Sremčević seli se na stadion "Rajko Mitić", potvrdio je Neško Milovanović, a transfer golgetera koji će tek u aprilu postati punoljetan najveći je između dva srpska kluba u istoriji fudbala na ovim prostorima.

Selidba Sremčevića za Beograd navodno je teška oko dva miliona evra, a to je gotovo duplo skuplje od selidbe Ljubomira Fejse. Nekadašnji zadnji vezni Partizana stigao je u Humsku iz Kule, a na sjever Srbije otišlo je tada prilično obeštećenje od 1.200.000 evra. Granica je sada značajno pomjerena, posebno kada se ima u vidu da Zvezda nikada ranije nije bila ni blizu ovako velikog transfera sa nekim drugim srpskim klubom.

Zapravo, od 2006. godine kada je Srbija prvi put igrala fudbal samostalno, bez okolnih država koje su se odvojile od Jugoslavije, samo se tri puta dogodilo da Crvena zvezda izdvoji više od pola miliona evra za nekog fudbalera koji nastupa u domaćem prvenstvu! Prva takva situacija dogodila se prije više od jedne decenije, kada se defanzivni vezni Luka Milivojević sa Banjice spustio na Autokomandu i umjesto dresa Rada obukao Zvezdin. Crveno-bijeli su u tom trenutku perspektivnog fudbalera platili 700.000 evra i on je godinama bio rekorder.

Preostala dvojica fudbalera koji su za iznos veći od 500.000 evra stigli u Crvenu zvezdu iz srpskih klubova i dalje su dio tima. Prvi primjer je Stefan Mitrović, koji se baš za toliko novca preselio iz niškog Radničkog. Zvezda ga je kupila kada je imao 19 godina i bio jedan od najtalentovanijih fudbalera u zemlji, a do sada je odigrao 56 mečeva, uz devet golova, tri asistencije i dva trofeja.

Drugi je Uroš Kabić - dosadašnji rekord kada je u pitanju iznos koji je Crvena zvezda isplatila nekom srpskom klubu na ime obeštećenja. Za talentovanog fudbalera Vojvodine i mladog reprezentativca dugo se interesovala Bolonja, a beogradski klub želio je da ga otme. U Vojvodini nisu imali ništa protiv prodaje, ali ne za simboličnu cijenu. Tražili su i dobili čak 800.000 evra za momka koji u prvih šest mjeseci nije ostavio dubok trag u klubu.

Uroš je u dresu Crvene zvezde nastupio tek na šest utakmica, bez postignutog gola ili upisane asistencije. Proveo je na terenu 169 minuta, od čega su 12 bili na meču Lige šampiona protiv Mančester sitija, u posljednjem kolu grupne faze. Kod Baraka Bahara nije dobio pravu priliku, pa se čini da nije ni mogao da opravda uloženi novac.

Što se tiče ostalih Zvezdinih transfera, Uroš Sremčević je i tu među najvećima. Na samom vrhu liste su ljetnja pojačanja In Bom Hvang sa 5,5, odnosno Šerif Endiaje sa četiri miliona evra. Slijedi Osman Bukari za kojeg je svojevremeno plaćeno tri miliona evra, a još nekoliko fudbalera "probijalo" je granicu od dva miliona. Između ostalih na toj listi su Ričmond Boaći, Takajuki Suzuki i Nemanja Motika. Sa druge strane, Partizan nikada nije kupio igrača za više od dva miliona evra - za koliko je stigao Umar Sadik - a pretpostavlja se da će Zvezda toliko platiti Sremčevića.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:21
Zvezdan Terzić o pojačanjima Crvene zvezde
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC