• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Jović najbolji "džoker" evropskog fudbala!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski napadač Luka Jović postigao sedam golova za manje od dva mjeseca i oživio karijeru u dresu Milana.

 Luka Jovic najbolji dzoker u evropskom fudbalu Izvor: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbaleri Milana stigli su do pobjede protiv Frosinonea u samom finišu meča - kada je na teren ušao Luka Jović i poslije samo minut pogodio za konačnih 3:2. Bio je to peti ligaški gol za srpskog napadača ove sezone, a zanimljivo je da ih je sve postigao na posljednjih sedam mečeva koje je igrao. Dovoljno jasan podatak - Luka Jović se pronašao u ulozi džokera i sada je ključni čovjek Stefana Piolija, kojeg već nekoliko puta "ostavlja" na klupi slavnog kluba.

Iako nema veliku minutažu u timu Milana, Jović je prvi put od odlaska iz Ajntrahta pronašao golgetersku formu o kojoj se priča u Evropi. Zbog ovakvih stvari svojevremeno ga je kupio Real Madrid, gdje je prvo trebalo da bude zamjena, a kasnije nasljednik Karima Benzeme. Tada nije bio spreman, ali sada je jasno - Luka Jović može da bude najubojitiji napadač Evrope kada priliku dobija sa klupe za rezerve.

Protiv Frosinonea je dobio deset minuta na terenu i postigao gol, a dva kola ranije je pogotkom poslije osam minuta na terenu izjednačio protiv Udinezea i najavio preokret Milana. Dvadeset minuta na terenu bilo mu je dovoljno da postigne gol protiv Salernitane i donese bod svom timu, dok je protiv Atalante pogodio osam minuta nakon ulaska u igru. To je bio gol za izjednačenje, ali je Milan primio gol i izgubio (3:2) taj meč.

U ovom veoma uspješnom nizu Luke Jovića ističe se i prvi ovosezonski meč protiv Frosinonea, kada je bio starter - tada je na terenu proveo 85 minuta i upisao je gol i asistenciju što je jasan pokazatelj da se njegov učinak uvećava u skladu sa minutažom koju mu Pioli dodjeljuje. Isto je bilo i u Kupu Italije, kada je protiv Kaljarija predvodio napad Milana i sa dva gola odveo ekipu u narednu fazu ovog takmičenja. Međutim, Jović ne mora po svaku cijenu da bude starter Milana - prethodni mečevi pokazali su da se izvanredno snalazi kada uđe sa klupe i kada ima dovoljno vremena da "pročita" protivničke odbrane prije nego što im se suprotstavi.

Upravo je čitanje igre godinama bio jedan od najjačih aduta Luke Jovića. Nekadašnji napadač Crvene zvezde krasio je ubitačan golgeterski instinkt i njegove fantastične kretnje kroz kazneni prostor. Znao je na koji dio terena želi da odvuče svoje čuvare, znao je kako da im odatle pobjegne i nađe se u šansi, a znao je i da se ubjedljivo najbolje snalazi kada su gužve u petercu - upravo tako je pogodio u subotu uveče. Jović je tip lukavog napadača koji će sitnim trikovima prevariti svog čuvara tako da mu gol bude lakši dio posla i sada je ponovo u toj ulozi, po prvi put još od kako je u Frankfurtu oduševio čitavu Njemačku, ali i fudbalsku Evropu.

U međuvremenu je Jović lutao, nije se snašao u Madridu, pa je imao ogromnih problema u Fiorentini... Prije samo nekoliko mjeseci statirao je na stadionu "Rajko Mitić" dok je Crvena zvezda ubjedljivo rušila tim iz Firence (5:0), prije nego što ga je Fiorentina pustila da bez obeštećenja ode u Milano. Ispostaviće se da je to bila greška i da u Toskani nisu znali da upotrebe kvalitete svojevremeno najtalentovanijeg evropskog napadača.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:10
Luka Jović gol na Atalanta - Milan
Izvor: ArenaSport
Izvor: ArenaSport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC