• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda zaradila milione i spremila nove klince "za izlog": Ovo su nasljednici Mijatovića i Nedeljkovića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crveno-bijeli već planiraju nasljednike fudbalerima koji su u januaru napustili klub za ogroman novac.

 Crvena zvezda prodaje talentovane fudbalere Izvor: MN Press/YouTube/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je tokom januarskog prelaznog roka oborila klupski rekord - transferi Jovana Mijatovića, Koste Nedeljkovića i Stefana Mitrovića, kao i pozajmice Kingsa Kangve i Uroša Kabića, mogli bi u klupsku kasu da donesu i preko 20.000.000 evra. Crveno-bijeli su dobili važnu finansijsku injekciju usred sezone, a čini se da Vladan Milojević i dalje ima konkurentan sastav, tim spreman da se bori za titulu. Djelimično je to i zbog "klinaca" koji stižu u prvi tim i koji u narednim prelaznim rokovima treba da donesu novac klubu. Čini se da je Crvena zvezda već spremna za to!

Zbog mlađih kategorija koje Crvenu zvezdu koštaju čak četiri miliona na godišnjem nivou i Grafičara koji u Prvoj ligi Srbije služi kao razvojni tim aktuelnog šampiona, Zvezda ima mogućnost da u kontinuitetu "proizvodi" talentovane fudbalere i plasira ih na tržište. Taj put prošli su brojni talenti, a njihovi nasljednici u proljećnom dijelu sezone biće Viktor Radojević, Jovan Šljivić i Nikola Knežević.

Trio koji je prošao kompletne pripreme na Kipru, i ostavio dobar utisak kada je dobijao šansu u timu Vladana Milojevića, trenutno je najbliži značajnijim ulogama u timu narednog proljeća. Jasno je ljudima u Crvenoj zvezdi, posebno nakon velikih transfera koji su napravljeni u januaru, da Superligu neće moći da igraju samo fudbaleri u najboljim igračkim godinama, već da kod Milojevića - više nego u prvom mandatu - mora biti prostora za mlade.

Povreda Milana Rodića i sve neizvjesniji dolazak pojačanja iz Južne Koreje, reprezentativca Seola Jung Vua, uticali su na značajniju minutažu Viktora Radojevića. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima Vladan Milojević individualno radi sa njim kako bi ga pripremio za ulogu u prvom timu, a sam Radojević bio je veoma dobar na prijateljskim utakmicama tokom priprema. Lijevi bekovi su posljednjih godina veoma tražena roba na tržištu, pa bi Viktor mogao da napravi dobar transfer ukoliko se ustali u prvom timu Crvene zvezde.

I status Jovana Šljivića u prvom timu Crvene zvezde zavisiće od povreda. Tokom pripremnog perioda vidjelo se da može da popuni mjesto iza napadača jer Aleksandar Katai i Mirko Ivanić uglavnom nisu bili spremni za mečeve. Šljivić je bio jedan od najboljih pojedinaca Crvene zvezde, pa je jasno čime bi mogao da "kupi" minute kod Vladana Milojevića. Ipak, konkurencija je paklena i neće mu biti nimalo lako da dobije minute tokom proljeća u kojem je cilj da se stigne zaostatak za Partizanom.

Slična je situacija sa Nikolom Kneževićem, čiji su kvaliteti bili primijetni na pozajmici u OFK Beogradu - 16 mečeva, četiri gola, sedam asistencija, ali i u Baharovom timu kad god bi dobio šansu - četiri utakmice, dva gola. Igrao je kao centralni ili ofanzivni vezni, na Karaburmi često i kao lijevo krilo, a učinak je uvijek bio na veoma visokom nivou.

Kada se na to doda da bi narednog ljeta inostranim klubovima mogli da budu interesantni nešto iskusniji Naser Điga, Marko Stamenić i Vladimir Lučić, a da će Zvezda vjerovatno prodati Stefana Lekovića i Andreja Đurića koji su trenutno na pozajmicama, jasno je da "fabrika" talenata radi punom parom. Odlazak mladih fudbalera otvoriće prostor za njihove nasljednike - pa će tako biti prostora za Veljka Milosavljevića ili Andriju Maksimovića, fudbalere rođene 2007. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC