• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl na Baj Areni! Pet golova i trijumf Bajera - "farmaceuti" do polufinala u 90. minutu!

Autor Dragan Šutvić

Bajer je uspio da se domogne polufinala Kupa, iako je Štutgart dva puta tokom meča bio u prednosti.

 Kup Njemačke Bajer Štutgart  Izvor: Roberto Pfeil / AFP / Profimedia

Bajer i Štutgart su u potpunosti opravdali očekivanja!

Okršaj prvoplasiranog i trećeplasiranog tima Bundeslige u okviru četvrtfinala Kupa Njemačke ponudio je pet golova, a na kraju su se radovali "farmaceuti", koji su u 90. minutu stigli do pobjedonosnog pogotka:

BAJER – ŠTUTGART 3:2 (0:1)
/Andrih 50, Adli 66, Ta 90 - Anton 11, Firih 58/

Gostujući tim je tako ostao bez drugog uzastopnog polufinala, dok su se igrači kojima ove sezone sjajno komanduje Ćabi Alonso izborili za svoje prvo još od 2020. godine, kada su na kraju stigli i do finala, u kojem su poraženi od Bajerna.

Dva puta su puleni Sebastijana Henesa bili u vođstvu na Baj Areni, ali nije to bilo dovoljno da se nanese prvi poraz Bajeru ove sezone, računajući sva takmičenja!

U Bundesligi su "farmaceuti" na učinku od 16 pobjeda i četiri remija, u Kupu su ostvarili četiri trijumfa, dok su grupnu fazu u Ligi Evrope okončali sa maksimalnih šest pobjeda!

Štutgart je prvi put poveo u 11. minutu - poslije kornera sa desne strane, Edmond Tapsoba je ispustio iz vida Valdemara Antona koji je udarcem glavom prebacio sve igrače u kaznenom prostoru i golmana Mateja Kovara.

Gol napadača Bajera Patrika Šika iz 40. minuta poništen je zbog ofsajda, ali kad domaći nisu uspjeli da poentiraju pet minuta prije odmora – jesu pet minuta nakon njega.

Poslije jedne akcije po lijevoj strani i pokušaja ubacivanja, lopta se odbila na oko 25 metara od gola do Roberta Andriha koji "bombom" matira Aleksandera Nibela.

Sjajan gol koji je postigao Andrih samo devet minuta kasnije je "poništio" Kris Firih, koji je iskoristio jedno loše dodavanje češkog golmana u taboru lidera njemačkog prvenstva.

Nije dugo trajala druga radost gostiju – samo osam minuta. Florijan Virc je u jednom kontranadu u prvi plan izbacio Amina Adlija koji je u igru ušao samo dva minuta ranije, a kada su se već očekivali produžeci, Virc je ponovo bio u ulozi asistenta.

U 90. minutu je centrirao, a najviši pred gostujućim golom bio je Džonatan Ta, čiji je gol glavom presudio u ovom duelu.

Ranije su plasman u polufinale izborili Fortuna Diseldorf i Kajzerslautern, a posljednjeg učesnika ove faze takmičenja daće okršaj Sarbrikena i Borusije Menhengladbaha, zakazan za srijedu.

KUP NJEMAČKE – četvrtfinale

6. februar:

Bajer – Štutgart 3:2

7. februar:

Sarbriken – Borusija M.

30. januar:

Sankt Pauli – Fortuna 2:2 (penalima 3:4)

31. januar:

Herta – Kajzerslautern 1:3

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC