• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Borcu očekuju prolaz u četvrtfinale Kupa BiH, ali pozivaju na oprez protiv Zvijezde 09

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vinko Marinović i Srđan Grahovac, trener i kapiten Borca, najavili su u petak prvu takmičarsku utakmicu u proljećnoj sezoni.

 Vinko Marinović Srđan Grahovac pred Kup BiH FK Borac Zvijezda 09 Izvor: Mondo - Nebojša Šatara

Zimska pauza za banjalučki Borac je završena!

Crveno-plavi će poslije nepuna dva mjeseca odigrati u nedjelju prvu takmičarsku utakmicu u proljećnom dijelu sezone i to u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Protivnik Banjalučana u nedjelju od 18.30 časova na Gradskom stadionu će biti ekipa Zvijezde 09.

"Nakon nešto malo manje od dva mjeseca, nastavlja se sezona. Mislim da smo kroz pripreme u Antaliji uradili sve što smo planirali, odigrali pet utakmica, a ovom prilikom moram da pohvalim igrače za odnos i za ono što su dosta dobro uradili. S druge strane pokušali smo da nadogradimo neke stvari što se tiče naše igre i to je dobro izgledalo. U svakom slučaju sa dosta optimizma očekujem nastavak sezone", rekao je trener Borca Vinko Marinović.

Prema njegovim riječima, semberski tim svakako je po kvalitetu bolji od posljednjeg mjesta na tabeli Premijer lige BiH i neće biti lako Borcu da izbori prolaz u dalje takmičenje.

"Ovom utakmicom protiv Zvijezde 09, koja sigurno ima kvalitet iako njeno bodovno stanje to ne oslikava, iako su posebno u posljednjim utakmicama pokazali kvalitet. Bez obzira na pripremne mečeve na kojima smo dobro izgledali, ovo je ipak takmičarska utakmica, pa neće biti lako. Kad god se otvara sezona postoji teškoća, ali siguran sam da će igrači to prevazići u nedjelju na utakmici. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i naravno izboriti plasman u narednu rundu takmičenja. Želimo da nastavimo niz koji smo imali prethodne jeseni i nakon ovog meča, okrenemo se obavezama u prvenstvu", dodao je šef struke banjalučke ekipe.

Marinović je istakao da samo David Čavić zbog povrede neće biti u konkurenciji, ali i pojasnio malu nedoumicu oko otkazivanja utakmice protiv poljskog Podbeskidzea u Antaliji.

"Imali smo ukupno 22, 23 igrača, pa smo taj meč otkazali jer smo se plašili da ne dođe do nekih povreda".

Izvor: Mondo - Nebojša Šatara

Kapiten Borca Srđan Grahovac istakao je da cijeli tim jedva čeka prvu takmičarsku utakmicu.

"Konačno kraj priprema, iako je pauza bila jedna od kraćih. Startujemo u Kupu BiH, nakon priprema gdje smo imali sve uslove, čak nas je i vrijeme poslužilo. Atmosfera u ekipi je odlična, kao i dosad. Šef je rekao da smo dobro radili, odigrali smo dosta utakmica, koje će nam mnogo značiti kad budemo imali zgusnutiji raspored. Dosta dobro smo izgledali i vjerujem nadogradili igru u odnosu na jesenas. Bilo je poraza, koji su dobrodošli za ovu fazu priprema da vidimo na čemu treba da poradimo, što smo i učinili u posljednjim mečevima. Pripreme su takve da imamo luksuz da više naučimo od slabijeg rezultata nego iz pobjeda", rekao je Grahovac i dodao da je Borac spreman za nastavak sezone iako je priznao da očekuje tešku utakmicu protiv Zvijezde 09.

"Oni su se dosad pokazali kao dobar protivnik, protiv nas u Banjaluci su pružili dobru utakmicu, isto tako smo se namučili i u Ugljeviku da pobijedimo. S druge strane, prva je takmičarska utakmica, koja uvijek nosi specifičnost za ekipu, a i samo kup-takmičenje je takvo - u 90 minuta je sve moguće, pa moramo biti maksimalno fokusirani, da igramo svoju igru i na kraju dođemo do plasmana u četvrtfinale", naglasio je kapiten crveno-plavih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC