• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda vjeruje u generaciju 2007: "Elitna škola" izbacila Andriju i Veljka, a to nije kraj

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda ističe da ima ozbiljne talente u svojoj školi, prije svih se to odnosi na generaciju 2007.

 Crvena zvezda o igračima rođenim 2007. godine  Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Crvena zvezda se pohvalila talentovanim igračima rođenim 2007. godine od kojih ima velika očekivanja. U pitanju su Andrija Maksimović i Veljko Milosavljević, koji su već debitovali za prvi tim, a ono što je interesantno u njihovom slučaju je da spadaju u pet najmlađih debitanata u istoriji crveno-bijelih!

"Milosavljević je na teren izašao sa 16 godina, tri mjeseca i 20 dana, u Kup utakmici protiv kruševačkog Trajala i odigrao 12 minuta u pobedi rezultatom 0:6, te postao treći najmlađi debitant u Zvezdinoj istoriji. Reč je o štoperu rodom iz Požarevca koji je sa svojih 190 centimetara selektiran još u ranom igračkom uzrastu, te je od prvih dana u mlađim selekcijama pokazivao ogroman potencijal. Dugačkog koraka i prefinjene tehnike, uz vrhunsku skok igru, predstavlja modernog štopera, a utakmice na pripremama u Pafosu su samo potvrdile to da je Milosavljević budućnost našeg kluba", poručuju iz Zvezde.

"Godinama se već priča o ogromnom potencijalu Andrije Maksimovića, momka rođenog u Novom Pazaru koji predstavlja klasičnu "desetku" koju fudbalski romantici potenciraju kao najljepšu, ali i najzahtjevniju. Za prvi tim Crvene zvezde zaigrao je sa 16 godina, šest meseci i danom, kada je na terenu protiv niškog Radničkog proveo čitavo drugo poluvrijeme, u trijumfu rezultatom 5:0 i postao peti najmlađi debitant u klupskoj istoriji. I tada je potvrdio da ima nevjerovatan pregled igre, kao i tehniku, što se kasnije demonstriralo i na zimskim pripremama, kada mu je Vladan Milojević, kao i "klasiću" Milosavljeviću ukazao šansu, na nekoliko mečeva. I on je, kao i Milosavljević u Zvezdu doveden u ranom uzrastu, što govori o skauting mreži našeg kluba, ali i radu ljudi iz Omladinske škole koji su ih potom oblikovali", dodaju iz Zvezde od svom talentu koga Terzić često oslovljava sa "Mesi".

Osim nejga, na pripremama je šansu dobio i Vuk Draškić, protiv Trajala je takođe debitovao i Veljko Vukojević, pa se polako iz projekta "Elitna škola" kristališu igrači za prvi tim. U međuvremenu, Zvezda je nastavila da prodaje svoje talentovane igrače koji najviše vrijede na tržištu, tako da su ove zime "unovčeni" Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković za ukupno 20 miliona evra.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC