• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treba srušiti Marakanu i napraviti novu! Terzić pričao o modernom stadionu

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić o planu za novi stadion.

 Zvezdan Terzić o novom stadionu Zvezde Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pojasnio je svoju izjavu sa Skupštine kluba proteklog vikenda oko koje je bilo mnogo zabune zbog pogrešno prenesenih riječi na zvaničnom sajtu crveno-bijelih. Terzić je u intervjuu za "Politiku" poručio da Zvezda ne planira da gradi novi stadion u blizini aerodroma "Nikola Tesla" nego trening centar, dok je poručio da će "Marakana" ostati na istom mjestu.

Jedina dilema je da li rekonstruisati stadion ili srušiti i napraviti novi, a Terzić čini se ipak više zastupa ideju o potpuno novom objektu u Ljutice Bogdana 1A.

"Crvenoj zvezdi su neophodni moderan evropski stadion i novi kamp. Zabuna je nastala jer su na društvenim mrežama pogrešno interpretirali moje izlaganje na Skupštini Crvene zvezde. Govorio sam da će se trening kamp graditi na površini od oko 22 hektara u blizini aerodroma. Kamp bi trebalo izmjestiti odavde, jer je ovdje previše skup kvadratni metar da bi se tu treniralo. Ostaje samo dilema da li treba rekonstruisati stadion "Rajko Mitić", kako želi jedan broj navijača, ili ga potpuno srušiti i napraviti potpuno novi, što je, prema mom mišljenju, jeftinije i funkcionalnije", rekao je Terzić.

Prema njegovim riječima, svi klubovi u Evropi koji su gradili nove stadione su "duplirali ili čak triplirali broj gledalaca na domaćim utakmicama" odnosno isto toliko su uvećali i svoje ukupne prihode, pa se nada da bi to moglo da se dogodi i u njihovom slučaju. Kao primjer, uzima AEK iz Atine.

"AEK ima godišnji priliv od 22 miliona evra samo od ulaznica, naspram naših pet. Sagradili su novi, moderan stadion kapaciteta od 32.000 gledalaca, koji je rasprodat. O AEK-u govorim kao o klubu iz okruženja gdje nije tako fudbalska zemlja kao Njemačka ili Engleska. To je naša ideja. Ako Crvena zvezda želi da se dalje razvija, neophodno je da ima novi, moderan, funkcionalan stadion gdje mogu da dođu porodice, djeca, žene, da dođu dva sata prije utakmice, da imaju mnoge sadržaje na usluzi, da mogu da ručaju, da im bude toplo i udobno", poručio je Terzić.

Generalni direktor Zvezde podsjeća da je "Marakana" izgrađena sada već davne 1963. godine i da je u to vrijeme bila moderna, ali da više nije funkcionalna jer nema komercijalnog sadržaja koji bi mogao da pomogne klubu.

"Izgradnjom novog stadiona ne samo što bismo znatno uvećali prihode, već bi ambijent bio drugačiji i igračima i navijačima. Igračima će biti mnogo veći doživljaj na samom terenu. Ja razumijem da su mnogi naši navijači emotivno vezani za slavnu tradiciju, ali bože moj, svi veliki klubovi u Evropi, koji su izgradili nove stadione bili su vezani za slavnu istoriju i tradiciju starih stadiona, ali su to prevazišli. Postali su svjesni, ako klub želi dalje da se razvija, ne može bez novog stadiona", naglasio je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC