• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje će Zvezda praviti moderan stadion? "Marakana" ostaje na istom mjestu, ali i za Surčin postoje planovi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ako bude pravila novi stadion, Crvena zvezda će i dalje igrati u Ljutice Bogdana, dok bi u Surčinu mogla da dobije novi trening centar.

 Crvena zvezda u Surčinu gradi trening centar Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je na Skupštini kluba u subotu govorio o planovima za budućnost, a između ostalog dotakao se i novog, modernijeg stadiona. U prvoj verziji njegovog izlaganja na zvaničnom sajtu Crvene zvezde greškom su izostavljene riječi koje su dovele do zabune, pa je djelovalo da će se novi stadion graditi u Surčinu. Ipak, u međuvremenu je to ispravljeno i pojašnjeno da će novi stadion, ako se bude gradio, ostati na istom mjestu kao i do sada, a da će u blizini aerodroma "Nikola Tesla" biti izgrađen novi trening centar.

"Dugoročno smatram da moramo riješiti strateško pitanje naše lokacije, odnosno modernog stadiona na sadašnjoj lokaciji i novog i većeg trening centra koji bismo gradili blizu beogradskog aerodroma. Naš stadion se nalazi na zemljištu površine 16,5 hektara, čija tržišna vrijednost iznosi više od 100 miliona evra, poslije usvajanja urbanističkih uslova i rješenja imovinskih pitanja. Cijeli prostor oko stadiona je mrtav i neiskorišćen kapital koji nije u funkciji razvoja našeg kluba. Duboko sam uvjeren da Crvena zvezda mora imati novi moderan stadion i da je održanje postojećeg statusa dugoročno neodrživo ukoliko želimo da se klub razvija", kazao je tokom govora Zvezdan Terzić.

Prema riječima Zvezdana Terzića, novoizgrađeni stadioni širom Evrope, koji imaju potreban komfor, različite sadržaje i ugođaj, čak su durplirali ili triplirali broj gledalaca na stadionima tog kluba, pa je to još jedan od razloga zašto Zvezda želi moderniji "Rajko Mitić". Tokom istog obraćanja, Terzić je objasnio i da Zvezda finansijski "stabilno posluje" i u 2023. godini je ostvarila prihod od preko 60 miliona evra.

(MONDO, N.L. M.V.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC