• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alesandro Nesta: Mesi i Ronaldo? Igrao sam protiv boljeg od njih!

Autor Dragan Šutvić

Čuveni Italijan progovorio o legendarnom asu.

 Alesandro Nesta o Ronaldu  Izvor: MN PRESS

Legendarni fudbaler Alesandro Nesta (47), kapiten Lacija, stub odbrane Milana i prvak svijeta sa Italijom, u jednom intervjuu je priznao da je Ronaldo Nazario najbolji fudbaler protiv koga je ikad igrao. A sretao je na terenu i Lea Mesija i Kristijana Ronalda, ali prema njegovom mišljenju još se nije pojavio bolji od "Zube" Ronalda, niti će.

"Igrao sam protiv svih njih, Kristijana i Mesija sam uhvatio sam 38 godina, kada sam bio već gotov. Ali Brazilac protiv koga sam igrao u finalu Kupa UEFA, ta noć u Parizu... Nikad nisam vidio takvog igrača", rekao je Nesta na početku odgovora.

On je aludirao na finale Kupa UEFA 1998. godine u Parizu, gdje je Inter osvojio Kup UEFA pobjedom 3:0 i golovima Ivana Zamorana, Havijera Zanetija i Ronalda. Zajedno sa Nestom na terenu je u dresu Lacija bio srpski as Vladimir Jugović.

"Nisam bio ni tužan poslije meča zbog toga što sam izgubio finale. Nikad nisam vidio igrača kao što je on. Otišao sam u svlačonicu, sjeo sam i pitao sam sebe - šta sam još mogao da uradim? Zašto ništa ne mogu da uradim? Ali moje vještine nisu bile dovoljne da zaustavim tog igrača. Ta klasa... Igrao sam protiv njih (Mesija i Ronalda), sjajni su, nekad daju gol, nekad ne daju gol, ali možeš da igraš. Dok protiv njega ne možeš da igraš, sigurno ne možeš", rekao je Nesta.

Ronaldo je igrao u Interu u naponu snage, od dolaska iz Barselone 1997. do 2002. kada je nakon teške povrede koljena otišao u Real Madrid.

Potom se vratio u Milan i igrao zajedno sa Nestom u sezoni 2007/08, a karijeru je završio u Korintijansu 2011. Sada živi na relaciji Brazil - Španija i vlasnik je klubova Kruzeiro i Valjadolid.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC