• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treneri Borca i Tuzle sitija: Zaslužena pobjeda Banjalučana

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vinko Marinović i Adnan Osmanhodžić, treneri Borca i Tuzle sitija, složni su u ocjeni da su Banjalučani zasluženo slavili na Gradskom stadionu u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Marinovic i Osmanhodzic.JPG Izvor: MONDO

Crveno-plavi su u nedjelju savladali Tuzlake (2:1) na susretu koji su kontrolisali 70-ak minuta, a onda su mogli da prospu sve s obzirom da su gosti mogli da ostanu neporaženi.

Trener Banjalučana Vinko Marinović slično je vidio utakmicu, ali i istakao da je najbitnija pobjeda, koja je bez obzira na finiš bila potpuno zasdlužena.

"Odigrali smo dobru utakmicu 70 i više minuta, kontrolisali sve, imali dosta prilika koje nismo iskoristili u prvom poluvremenu. Štaviše u nastavku smo imali još dvije-tri šanse, a onda smo dozvolili prvo stativu, a onda nam je protivnik dao gol. Ipak, ono što je najbitnije, dobili smo utakmicu i ovom prilikom bih čestitao igračima na pobjedi, koja je bila sasvim zaslužena", rekao je Marinović.

Borac sada očekuje serija teških gostovanja - najprije Velež, pa Sarajevo u Kupu BiH, a onda dočekuje GOŠK i gostuje Zrinjskom u Mostaru.

"Imamo težak raspored, ali idemo iz utakmice u utakmicu, slijedi nam gostovanje Veležu, nadam se da ćemo biti svi zdravi i spremni za taj meč. U petak smo imali manju distorziju zgloba (Jakova) Blagaića, pa nije mogao da nastupi danas, i najbitnije je da svi budemo spremni za predstojeći meč".

Na pitanje da li je zadovoljan izmjenama (Alen Jurilj, Stojan Vranješ, Damir Hrelja, Milan Makarić i Stefan Fićović, prim.aut), šef struke Borca je odgovorio da je više očekivao.

"Nismo dobili onoliko koliko smo očekivali, ali vjerujem da će biti bolje u narednom periodu".

Njegov kolega s tuzlanske klupe Adnan Osmanhodžić smatra da je loš ulazak u meč u Banjaluci bio ključan za, kako je istakao, zasluženu pobjedu Borca.

"Ponovo loš ulazak u utakmicu kao i u Kupu BiH protiv Veleža, primimo gol u prvom poluvremenu i onda se teško vratiti, pogotovo protiv ekipe koja je trenutno najbolja u ligi. To je nedoopustivo. U drugom poluvremenu smo pokušali igrati sa više rizika, pa smo primili i drugi gol. Ipak, uspjeli smo se vratiti, čak smo imali šansu i za izjednačenje, ali mislim da je pobjeda Borca u svakom slučaju zaslužena. Čestitam im ovom prilikom, a nama ostaje da se spremimo za naredne mečeve kod kuće protiv Posušja i Zvijezde 09, gdje vidim šansu da se iščupamo sa dna tabele", rekao je strateg Tuzlaka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC