• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo svjetski šampion u fudbalu: Postigao je gol za titulu Njemačke na Mundijalu

Čuveni njemački fudbaler Andreas Breme preminuo od posljedica srčanog udara.

 andreas breme Izvor: Jürgen Fromme / AFP / Profimedia

Legendarni njemački fudbaler Andreas Breme preminuo je u 64. godini od posljedica srčanog udara, javljaju mediji u Nemačkoj. Tokom svoje fudbalske karijere postao je najpoznatiji po golu koji je dao u finalu Svjetskog prvenstva 1990. godine u Italiji koji je "pancerima" donio šampionsku titulu protiv Argentine.

Prema i dalje nezvaničnim informacijama, Breme je doživio infarkt u svom domu u Minhenu prethodne noći. Prevezen je odmah u bolnicu, ali ljekari nisu uspjeli da ga spasu. Navodno, već duže vremena je imao i problema sa zdravljem, a potpuno ga je slomila smrt svog nekadašnjeg trenera i mentora Franca Bekenbauera, koji je preminuo prije samo mjesec dana. Njih dvojica su zajedno, kao selektor i fudbaler, donijeli Zapadnoj Njemačkoj titulu prvaka svijeta.

Breme je inače nekadašnji fudbaler nekoliko niželigaša u Njemačkoj koji je "eksplodirao" u Kajzerslauternu osamdesetih godina. Potom je od 1986. do 1988. igrao za Bajern, da bi potom nastupao još četiri godine za Inter, pa jednu za Saragosu. Karijeru je završio u Kajzerslauternu 1998. godine, kao šampion Njemačke.

Čuveni fudbaler je sa reprezentacijom Nemačke, u kojoj je redovno pokrivao mjesto "lijevog spoljnog", igrao i finale Svjetskog prvenstva 1986. godine i finale Evropskog prvenstva 1992, ali je tu morao da se zadovoljni srebrnom medaljom. Ukupno, odigrao je 86 mečeva za "pancere" i postigao osam golova, od kojih je onaj iz penala u 85. minutu na "Olimpiku" protiv Maradone daleko najvažniji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC