• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuhelu spremaju "poniženje" u Bajernu: Svlačionica u rasulu, pričaju sa petoricom trenera

Tomas Tuhel je navodno "preživio" u Bajernu, ali pitanje je samo za koliko jer klub aktivno priča sa petoricom kandidata.

 Pet trenera u igri za klupu Bajerna Izvor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bajern je u velikoj krizi i doživio je tri uzastopna poraza, a rukovodstvo je za sada podržalo Tomasa Tuhela. Kažemo za sada, pošto znamo da u Minhenu stvari mogu da se okrenu za 180 stepeni preko noći, pa se tako već ozbiljno šuška o kandidatima koji bi mogli da naslijede osvajača Lige šampiona iz 2021. godine.

Prema izvještajima medija u Nemačkoj, priča se o čak pet trenera, ali ne žure pošto bi radije uzeli "prelazno rješenje" do ljeta, a onda doveli stalno rješenje. To se naravno ne dopada ni trenerima sa kojima pričaju na ovu temu, pa je za sada Tomas Tuhel i zbog ove stvari "za sada siguran", dok u redu čekaju: Ole Gunar Solskjer, Ćabi Alonso, Antonio Konte, Sebastijan Henes i vjerovali ili ne Zinedin Zidan.

Možda najnevjerovatnije ime sa spiska je Ćabi Alonso, koji vodi Leverkuzen i koji ima osam bodova više od Bajerna u Bundesligi. Čak iako smo navikli da Bajern "otima sve najbolje" u Njemačkoj, teško je očekivati da bi Alonso usred ovakve sezone odlučio da se prikloni najvećoj sili u zemlji, bez ikakve garancije i da će biti šampion.

Izvor: Profimedia/Jöran Steinsiek / imago sportfotodienst

U malo "povoljnijoj" situaciji je Sebastijan Henes, sin legendarnog Ulija Henesa koji dobro vodi Štutgart, ali nije baš da će biti šampioni Njemačke, dok je Antonio Konte gotovo sve usmeno dogovorio sa Milanom da od naredne sezone vodi "rosonere". Doduše, bilo bi vrlo interesantno vidjeti da naslijedi Tuhela, trenera sa kojim se skoro fizički sukobio u posljednjem okršaju kada su vodili Čelsi i Totenhem. Što se tiče Zinedina Zidana, uvijek ima posebne zahtjeve i čini se da nije naročito zainteresovan da "gasi požar" u Bajernu, pošto sebe u budućnosti vidi samo na tri mjesta: PSŽ, Real Madrid ili reprezentacija Francuske.

Dakle, to nam ostavlja Olea Gunara Solskjera, čovjeka koji je "ubio" Bajern 1999. godine u finalu Lige šampiona, a koji nije radio od otkaza u Mančester junajtedu. Ne može da se kaže da je ostavio dubok trag kao trener, odnosno pitanje je da li bi zaista bio "plus" u odnosu na Tuhela.

Ipak, problem sa Bajernom je prije svega u svlačionici i zategnutim odnosima između svih, ali vidjećemo da li će se to nešto promijeniti tokom vikenda kada igraju protiv Lajpciga. Još jedan poraz Tuhel ne bi preživio, makar dijete umjesto njega vodilo tim.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC