• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je bio legendarni Breme: Srušio Maradonu, bankrotirao, pa došao u Srbiju

Andreas Breme je jedno vrijeme imao i funkciju u srpskom fudbalu, doduše "fantomsku".

 Andreas Breme radio u Vojvodini Izvor: Jürgen Fromme/firo Sportphoto / AFP / Profimedia

Čuveni njemački fudbaler Andreas Breme preminuo je u noći između ponedjeljka i utorka u bolnici u Minhenu. Svjetski šampion nas je napustio u 64. godini nakon što ljekari u bolnici nisu uspjeli da ga sačuvaju nakon srčanog udara, a iza sebe ostavio je veliki trag u fudbalu, posebno kada se zna šta je sve učinio u reprezentaciji Njemačke. Odnosno, Zapadne Njemačke.

Breme je postigao odlučujući gol u finalu Svjetskog prvenstva 1990. godine protiv Argentine u Rimu, kada je sa "kreča" u samoj završnici utakmice "oteo" Dijegu Maradoni drugi pehar na Mundijalima. Uz to, igrao je finale Svjetskog prvenstva 1986. godine, kao i finale Evropskog prvenstva 1992, pamtimo ga po sprintanju duž lijevog boka u Bajernu, Kajzerslauternu i Interu, ali je jedan dio njegove biografije možda nepoznat i Nijemcima.

Andres Breme je prije sedam godina, preciznije 13. februara 2017. godine, bio u Novom Sadu i tom prilikom imenovan je na funkciju u FK Vojvodina. Tadašnje rukovodstvo "lala" angažovalo je Bremea na mjestu savjetnika, odnosno za posao "pozicioniranja kluba u zemlji i inostranstvu".

Izvor: FRANK KLEEFELDT / AFP / Profimedia

Bilo je to u trenutku kada je predsjednik Upravnog odbora bio Dušan Mijić, dok je klubom zapravo upravljao Dragoslav Vuković, tada na funkciji predsjednika Nadzornog odbora, a savjetodavna funkcija Bremea - ako je i postojala u zvaničnom obliku - prestala je sa njihovim odlaskom iz Vojvodine koji je uskoro uslijedio

"Nijednog trenutka necu se miješati u rad vašeg trenera Dragana Ivanovića. Moj zadatak jeste da poradim zajedno sa ljudima u Upravi da dotaknemo poziciju kakvu i zaslužuje klub takve tradicije i omladinske škole", rekao je Breme u svom prvom i jedinom obraćanju iz Novog Sada.

Ukupno, odigrao je 86 mečeva za "pancere" i postigao osam golova, od kojih je onaj iz penala u 85. minutu na "Olimpiku" protiv Maradone daleko najvažniji. Poslije završetka karijere imao je mnogo finansijskih problema.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC