• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović i Blagaić najavili derbi: "Nisu nam u fokusu rezultati Sarajeva, derbiji su uvijek specifični"

Autor Haris Krhalić

Trener Borac Vinko Marinović i prvotimac Jakov Blagaić najavili su utakmicu četvrtfinala Kupa BiH.

 6.jpg Izvor: Slaven Petković - Mondo

Fudbaleri Borca sutra od 18.30 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci dočekuju ekipu Sarajeva. Biće to prvi duel četvrtfinala Kupa BiH.

Trener crveno-plavih Vinko Marinović u najavi utakmice rekao je kako njegov tim očekuje teška utakmica te da se neće obazirati na posljednje rezultate borda tima. Podsjećamo, Sarajevo u drugom dijelu sezone odigralo dvije utakmice i doživjelo dva poraza – od Širokog Brijega i Zvijezde 09.

"Nakon prvenstvenog derbija sa Veležom, očekuje nas još jedan derbi u okviru Kupa BiH. Nisu nam u fokusu posljednji rezultati Sarajeva, sigurno da oni imaju mnogo kvalitetnih igrača. Znamo da nas sutra čeka jedna teška utakmica. Derbiji su uvijek specifični i nose određeni naboj i pritisak. Potrebno je mnogo koncentracije i ona ekipa koja bude rješevala ključne momente na najbolji način, doći će do pobjede", rekao je Marinović koji je nakon toga govorio o igri Borca te pozvao navijače da dođu na stadion.

"Što se nas tiče, mi imamo kontinuitet dobrih igara s kojim želimo nastaviti i sutra. Skoncentrisani smo samo na našu igru. Pozvao bih sve navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže da dođemo do što boljeg rezultata."

Na današnjoj pres konferenciji se prisutnima obratio i Jakov Blagaić koji je sličnog mišljenja kao i Marinović.

"Kao što je šef naglasio stiže nam kvalitetan protivnik bez obzira na njihove prijašnje rezultate. Očekuje nas jedna teška utakmica, dobro ih poznajemo kao i oni nas. Utakmicu će odlučivati detalji tako da moramo skoncentrisani ući u meč. Svaki derbi nosi sa sobom motiv više, cilj je da dođemo do pobjede i ostvarimo što bolji rezultat pred revanš", rekao je Blagaić koji je takođe pozvao navijače da dođu na stadion i budu 12 igrač.

Trener Borca će za predstojeći meč moći računati na sve igrače, dok je pod upitnikom jedino David Čavić koji se nakon povrede vratio u trenažni proces.

Parovi Kupa:

Srijeda:

Jedinstvo - Zrinjski (13.00)

Posušje - Sloga (16.00)

Borac - Sarajevo (18.30)

6. mart:

Široki Brijeg - Velež

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

DB

KKoje su cijene karata

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC