• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj sezone za Milojevićevog vojnika: Bahar ga vratio, pa precrtao - Zvezda bez njega do ljeta

Iskusni štoper Miloš degenek završio sezonu i tek na ljeto se vraća na teren.

 Miloš Degenek završio sezonu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je u prvom mandatu trenera Vladana Milojevića mogla da računa na Miloša Degeneka kao na jednog od najvažnijih igrača u timu, a iskusni trener po povratku u klub praktično nije imao priliku da sarađuje sa nekadašnjim reprezentativcem Australije. Već tokom zimskih priprema na Kipru postalo je jasno da Degenek mora na operaciju, a zbog nje je defanzivac završio sezonu.

Štoper koji se ljetos vratio u klub kao izrazita želja Baraka Bahara, a zatim hirom Izraelca sklonjen iz tima nakon samo 400 minuta fudbala tokom jeseni, operisan je u dalekoj Finskoj i sada mu predstoji dug oporavak kako bi mogao da se vrati na teren. Sezona koja je u toku za njega je gotova, pošto u naredna dva mjeseca neće moći da potrči, a tek narednog ljeta pripremaće se za takmičarski fudbal.

"Oporavak ide super! Izvadio sam konce. Operacija je bila 13. februara. Poslije povratka u Beograd radim sa specijalistom za fizičku pripremu i oporavak igrača Andrijom Milutinovićem. Već 15 dana kako sam na štakama. Preporuka je da ležim sa nogom podignutom u visokom položaju, kako ne bi otekla", rekao je Degenek za "Sportski žurnal" i otkrio da je i ranije imao problem: "Da, ali je on dolazio i odlazio, nije bio konstantan."

Oporavak od operacije potrajaće još nekoliko meseci, a Miloš Degenek će eventualno morati još jednom da otputuje u Finsku, prije nego što počne da trenira punim intenzitetom. Za sada se pridržava propisanih terapija i pet sati dnevno provodi na rehabilitaciji. Kada bi mogao ponovo da potrči? "Za dva mjeseca, a da igram od priprema za novu sezonu, krajem juna, početkom jula", zaključio je iskusni defanzivac.

Tokom prvog dijela sezone Miloš Degenek je odigrao sedam minuta na gostovanju Mančester sitiju u Ligi šampiona, 45 minuta protiv Radničkog iz Niša u Kupu Srbije i 348 minuta na šest prvenstvenih utakmicu. Izraelski trener Barak Bahar "sklonio" ga je iz tima nakon grešaka protiv Voždovca, a od kraja septembra pa do zimske pauze dobio je samo 22 minuta na terenu - u meču protiv Radničkog iz Kragujevca koji je registrovan službenim rezultatom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC