• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija mijenja dres za Evropsko prvenstvo: Detalj na opremi oduševiće sve navijače reprezentacije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedna boja se vraća na opremu, a tu je i simbol kakav niko drugi nema!

 Novi dres Srbije za EURO 2024 Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Fudbalska reprezentacija Srbije zaigraće na Evropskom prvenstvu po prvi sa ovim imenom, pošto je prethodni nastup srpskog nacionalnog tima bio još davne 2000. godine, kada se zemlja zvala Jugoslavija. Tada kapiten, danas selektor Dragan Stojković Piksi, odveo je "orlove" u Njemačku, a tamo će biti promovisana nova oprema nacionalnog tima - i čini se da će to biti veoma zanimljivo rješenje!

Nakon što smo saznali da Srbija mijenja sponzora za opremu nakon Evropskog prvenstva, u javnost su počele da cure informacije o dresovima koje će igrači nositi na samom takmičenju. Navodno, na prvoj garnituri dresova biće simboli orla i ljiljana, dok će drugu krasiti simboli Đavolje varoši! Ove detalje otkriva sajt "Futi hedlajns", uz napomenu da će dres biti u kombinaciji bijele i plave boje!

Ukoliko Puma stvarno napravi ovakvu opremu za reprezentaciju Srbije, to će biti potpuno novi identitet nacionalnog tima. fudbalska reprezentacija je godinama "izbjegavala" plavu opremu i rezervne garniture uglavnom su bile čisto bijele. Iako je plava jedna od tri dominantne boje na zastava Srbije, nismo je tako često viđali na opremi fudbaleri. Upravo zbog toga su se navijači često sa sjetom prisjećali vremena kada je Radomir Antić vodio nacionalni tim, a Srbija redovno igrala u bojama svoje trobojke!

Zanimljiv dodatak rezervnom dresu nacionalnog tima - a pitanje je da li će ga koristiti na mečevima protiv Engleske, Danske i Slovenije u grupnoj fazi - trebalo bi da budu siluete zemljanih kula. Đavolja varoš je jedno od najspektakularnijih čuda prirode u Srbiji, nalazi se nedaleko od Kuršumlije, a sličnih kula ima više od 200! Ovakav geomorfološki fenomen jedistven je za Srbiju, pošto se slične pojave mogu vidjeti u pojedinim dijelovima Evrope i SAD, ali u manjoj količini i manjih dimenzija.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC