• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantno priznanje Pola Gaskojna: Ja sam beskućnik, još se borim s alkoholizmom!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legendarni engleski fudbaler Pol Gaskojn priznao je da se još uvijek bori protiv alkoholizma i da je beskućnik s obzirom da živi u sobi od svoje menadžerke Kejti Dejvis.

 Pol Gaskojn beskućnik još se bori s alkoholizmom Izvor: Profimedia

Nekadašnjji vezista rimskog Lacija, čije je boje branio između 1992. i 1995. godine, priznao je u intervjuu za "Hig Performance Podcast" da se i dalje bori s alkoholizmom.

Popularni "Gaza" se već dugi niz godina bori sa alkoholom i mentalnim problemima, a prije nekoliko godina je izjavio da će "uvijek biti alkoholičar".

Tokom posljednjeg intervjua, bivši fudbaler je izjavio da prošla 2023. godina "nije bila briljantna" za njega jer je bio "uključen i isključen" nekoliko mjeseci.

"Nazvao sam Kejti u novembru prije nekoliko godina plačući na sav glas zbog onoga što sam uradio sebi i drugima. Bio sam u zatvoru i na rehabilitaciji zbog uzimanja kokaina sa WC školjke, a onda su me zamolili da budem ambasador svoje zemlje, nisam znao bih li se smijao ili plakao. Bio sam srećan pijanac. Više nisam. Ja sam tužni pijanac. Ne izlazim da pijem, sad pijem u zatvorenom", rekao je Gaskojn.

Dodao je da je postao i beskućnik, pa živi u slobodnoj sobi svoje menadžerke Kejti Dejvis.

"Ljudi poznaju Pola Gaskojna, ali Gazu, niko ne zna - čak ni ja ponekad. Pauzirao sam mnogo godina zbog ligamenata, a zatim i zbog čašice koljena. Propustio sam četiri godine fudbala. Stigao bih do 100 utakmica (za Englesku). Pokušavam da ne padnem jer je svijet već dovoljno dole. A kad sam jako potišten, tada uzmem piće da se oraspoložim. Mislim da nisam iznevjerio nijednog menadžera, ni saigrače niti navijače", istakao je Gaza i dodao da ako postoji neko kojeg jeste iznevjerio, u pitanju je on sam.

“Ako sam nekoga iznevjerio, to sam bio ja. Ali nakon što sam prestao s igranjem. Ako želim da imam loš dan, (sve što trebam učiniti je) je da odem u pab. Ako želim da dan bude dobar, onda idem na pecanje. Nije u pitanju piće, već ono poslije. Kad nakon toga pogledam svoj telefon i vidim 30 poruka ili propuštenih poziva, znam da sam u nevolji. Ali bilo mi je dobro".

Gaskojn je u karijeri igrao za Njukasl i Totenhem, prije dolaska u Lacio, a poslije rimskog tima 1995. godine je prešao u škotski Glazgov Rendžers. Još je nastupao za Midlsbro, Everton, Barnli. kineski Ningbo Jaomi i Boston junajted.

U penziju je otišao 2005. godine a za selekciju Engleske je odigrao 57 utakmica i postigao 10 golova.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC