• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina snaga je Marakana: Partizan godinama nije dao gol u crveno-bijeloj kući

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan pet godina nije dao gol Zvezdi u derbijima na "Marakani"

 Partizan pet godina nije dao gol na Marakani Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda dočekaće Partizan u subotu od 17 časova u potencijalno odlučujućem, 172. "vječitom" derbiju, sa namjerom da se vrati na vrh tabele i da se osveti za poraz na gostovanju u Humskoj u decembru. Partizan je tada iskoristio prednost domaćeg terena, što je postala tradicija prethodnih godina u okršajima "vječitih". U najavi subotnjeg derbija, statistika podsjeća da su tribine sa domaćim navijačima velika prednost i vjetar u leđa.

Skoro je tačno sedam godina od kada je FK Partizan posljednji put pobijedio Crvenu zvezdu u "vječitom derbiju" u Ljutice Bogdana. Tim Marka Nikolića tada je odnio i pobjedu, a ujedno i titulu sa "Marakane", a crveno-bijeli u narednim sezonama nisu dopuštali najvećem rivalu da se raduje u njihovoj kući u prvenstvenim mečevima. Od tog, 154. derbija, Zvezda je na stadionu Rajko Mitić ostvarila pet pobjeda, a četiri puta je bilo neriješeno.

U prethodnom okršaju na "Marakani",  u 169. "vječitom" derbiju Crvena zvezda je pobijedila Partizan 1:0 golom svog bivšeg beka Aleksa Viga 1:0 i bio je to peti derbi u nizu u kojem Partizan nije uspio da zatrese mrežu crveno-bijelih u njihovom domu. Posljednji gol za crno-bijele u derbijima u Ljutice Bogdana postigao je Rikardo Gomeš iz penala u 90. minutu 160. vječitog derbija. U tom trenutku, Zvezda je već imala pobjedu u džepu golovima El-Fardua Bena i Alekse Vukanovića, pa taj pogodak bivšeg centarfora crno-bijelih nije drastično promijenio situaciju.

U 169. "vječitom" derbiju, odigranom u martu 2019. Partizan je dao posljednji gol iz igre na ligaškom gostovanju na stadionu Zvezde. Strijelac je bio Nemanja Nikolić, napadač koji je u međuvremenu odlazio iz Partizana u Al Raed, Tobol, Spartak Ždrepčevu krv i Vojvodinu, a prošlog ljeta se vratio u Humsku i ponovo će biti dio tima i u subotu uveče, kada će ulog novog spektakla biti ogroman - prvo mjesto na tabeli.

Pročitajte poruke pred derbi Igora Duljaja, trenera Partizana, kao i posljednje obraćanje javnosti Vladana Milojevića pred 172. duel Zvezde i Partizana.

(MONDO - M.Š)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC