• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajka njemačkog trećeligaša i dalje traje! Nakon Bajerna i Ajntrahta eliminisali i Borusiju Menhengladbah

Autor Haris Krhalić

U posljednjem četvrtfinalu njemačkog Kupa vidjeli smo novo iznenađenje.

 sarbriken Izvor: Steven Mohr / imago sportfotodienst / Profimedia

Nevjerovatna priča njemačkog trećeligaša Sarbrikena u ovosezonskom izdanju Kupa Njemačke se i dalje nastavlja. Nakon što su trijumfom nad Karlsrueom obezbijedili plasman u šesnaestinu finala, te pobjedama nad Bajernom i Ajntrahtom, fudbaleri ovog niželigaša su sinoć na domaćem terenu, nakon preokreta, savladali i Borusiju iz Menhengladbaha.

Bundesligaš je poveo u osmom minutu meča, nakon gola Robina Haka. Međutim, domaćin se već tri minute kasnije vratio u egal –pogodio je Amin Naifi.

Uslijedila je ofanziva gostiju, ali su domaći igrači izdržali i u sudijskog nadoknadi stigli do gola vrijednog plasmana u polufinale. Strijelac je ovog puta bio Kai Brunker.

Sarbriken ima dobre šanse da se domogne i finala ovog takmičenja s obzirom da će u finalu igrati protiv Kajzerslauterna. Drugi polufinalni par čine Fortuna Diseldorf i Bajer Leverkuzen.

Zanimljivo, Sarbriken je tri od četiri trijumfa u Kupu osigurao u sudijskoj nadoknadi. Prvo su golom Brunkera u 91. minutu eliminasili Karlsrue, da bi nakon toga protiv Bajerna u 96. minutu stigli do plasmana u osminufinala. Bez drame u završnici su prošli samo protiv Ajntrahta kada su slavili sa 2:0.

Nije ovo prvi put da ovaj niželigaš dogura ovako daleko u Kupu, s obzirom da su u sezoni 2019/20 takođe igrali polufinale. Tada su poraženi 3:0 od Borusije Dortmund.

Dres Sarbrikena nosi i jedan fudbaler porijeklom iz BiH. Radi se o Kasimu Rabihiću. Rabihić je 31-godišnji ofanzivni vezni igrač rođen u Minhenu 1993. godine. Cijelu karijeru proveo je u njemačkim niželigašima, a ove sezone u 3. ligi ima 6 golova i 8 asistencija na 27 utakmica.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC