• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Obilježilo mi život!" Sestra Luke Jovića imala leukemiju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Malo je poznato da je starija sestra Luke Jovića bila teško bolesna kada je fudbaler imao desetak godina, a njena pobjeda mu je dala vjetar u leđa da postane slavni fudbaler.

 sestre luke jovica pobijedila leukemiju kao dijete Izvor: Instagram/Milla_Jovic/Screenshot/MN Press

Srpski napadač Luka Jović bio je potpuno van forme tokom jeseni i nije iznenađenje što je "ispao" sa spiska reprezentacije Srbije, ali se sada u Piksijev tim vratio sve boljim nastupima u dresu Milana. Dobro je poznato kakav je sve životni put Jović morao da prođe kako bi stigao prvo do Crvene zvezde, a onda preko Lisabona i Frankfurta do dresa Real Madrida, ali karijerni izazovi su ništa u odnosu na ono što je prošla njegova cijela porodica.

Njegova rođena sestra Milijana, koja je starija nekoliko godina od njega, bila je teško bolesna dok je Jović bio dijete. Imala je leukemiju, ali je srećom uspjela da je pobijedi i to je razdoblje života koje je ostalo duboko urezano u pamćenju kod srpskog reprezentativca.

"Odrastao sam u mjestu zvanom Batar. Ne očekujem da ga znate, ne brinite. To je malo mjesto sa samo 105 kuća u selu. Ali za mene je posebno. Sjećam se da je jedan čovjek iz ovog sela rekao da je ono ljepše od Pariza. Tako se i ja osjećam. Svi se skoro bave poljoprivredom, i ako ih pitate u šta vjeruju, reći će vam ovo: Naporan rad i velike snove. Svi u selu štede novac da pomognu djeci koja idu na fakultet ili veći grad da rade. Tako je bilo i za mene. Roditelji su radili vrijedno kako bih našao put u životu. Kada sam odrasao, tata je imao supermarket, ali ako bi imao lošu godinu, morao je da ide u banku da traži kredit kako bi mogao da me vodi na treninge svakog dana. Ujak mi je radio u Rusiji, ali ako bi čuo da imamo finansijskih problema, kupio bi mi kopačke i trenerke, slao je novac tati kada god je trebalo. Srpske porodice su takve, čini mi se, veoma bliske, moralo je tako da bude...", pričao je tokom 2019. godine Jović za strane medije i osvrnuo se na situaciju sa sestrom Milijanom.

"Ne govorim mnogo o ovome, ali kada sam imao 9 ili 10 godina, starija sestra je bila ozbiljno bolesna, to je bio momenat koji je obilježio naše živote. Doktori su otkrili da ima leukemiju, bila je jako dugo u bolnici. Mama je prestala da se bavi vođenjem marketa kako bi brinula o njoj", pričao je Luka Jović i dodao:

"Tokom cijele godine, porodica je bila razdvojena, živio sam sa tatom i dedom, išao u Zvezdu, dok je mama bila uz sestra. Bilo je to teško vrijeme, ali ono čega se najviše sjećam je osjećaj odlaska kući u Batar poslije utakmica sa Zvezdom. Jednog dana, dok me je tata vozio kući sa treninga, stao je i pokupio ujaka i rođaka. Nisam znao šta se dešava, ali onda sam shvatio da imamo veliko slavlje. Otišli smo kući i sestra je imala papirnu kapu koja je ličila na rođendansku. Rekli su joj da je izliječena i taj nestvaran osjećaj se teško može opisati, kad znaš da je sve u redu, jer smo svi bili prestravljeni jako dugo".

Prema riječima Luke Jovića, kada je sestra pobijedila opaku bolest, to je i njemu dalo želju za uspjehom i htio je da bude šampion poput nje. Sanjao je da u dresu Zvezde postigne gol Partizanu u "vječitom" derbiju, a to je ostala i motivacija koja ga je najduže "nosila" da postane veliko fudbalsko ime.

Izvor: Piero CRUCIATTI / AFP / Profimedia

"Ljudi van Srbije možda neće razumjeti, Zvezda je nešto što je teško adekvatno opisati. Da li možda znate za klub zbog našeg tunela? Kada dođu da igraju protiv Zvezde, kažu da izgleda kao da je ukleto. Ima grafita, jako je mračno, mnogi se plaše, ali za mene je to normalno. Išao sam kroz taj tunel sa 8-9 godina, kada smo mi bili maskote kao mladi igrači. Kad osjetiš atmosferu, ne možeš da vjeruješ", pričao je Jović.

Podsjetimo, Luka Jović je ljetos iz Fiorentine otišao u Milan, gdje je odigrao 24 utakmice ove sezone (uglavnom ulazivši sa klupe) i ukupno je postigao osam golova uz još jednu asistenciju. Što se tiče privatnog života, Luka Jović je već godinama u vezi sa manekenkom Sofijom Milošević sa kojom ima dijete.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:21
Luka Jović drugi gol Kaljari
Izvor: X/Serbian Football Scout/يوم افترقنا الضحى يا عز مفقود
Izvor: X/Serbian Football Scout/يوم افترقنا الضحى يا عز مفقود

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC