• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen bivši predsjednik fudbalskog saveza! Čim je sletio u Španiju, policija ga odvela u stanicu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Luis Rubijales je došao u Španiju da dokaže da je nevin, ali je odmah po slijetanju uhapšen.

 Luis Rubijales Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bivši predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales uhapšen je u Španiji, odmah po slijetanju na aerodrom u Madridu. Njega je policija uhapsila čim je sletio avionom koji je dolazio iz Dominikanske Republike, gdje je boravio u prethodnom periodu, a sve poslije optužbi u javnosti da je osumnjičen za korupciju u Fudbalskom savezu Španije. 

Da li sa željom da dokaže da je nevin na sudu ili da pokaže da ga neće uhapsiti, Rubijales je stigao u Španiju, gdje će večeras biti ekskluzivni intervju koji je dao novinarki koja je inače bila sa njim u Dominikanskoj Republici. "Zašto sam ovdje? Pa, da pokažem da je sve laž", rekao je Rubijales koji je osumnjičen za korupciju, pranje novca i nesavjesno poslovanje, ali čak i za učešće u jednoj kriminalnoj organizaciji.

Rubijales je bio jedan od najmoćnijih ljudi u evropskom fudbalu, vodio je veliku bitku sa Barselonom oko finansijskog fer-pleja i praktično ih je natjerao da prodaju Lea Mesija, dok se takođe pamti i da je "prodao" Superkup Španije Saudijskoj Arabiji. Njegovu odluku mnogi nisu podržali, ali kao što je poznato FS Španije, Rubijales i bivši fudbaler Đerar Pike dobili su veliki novac u zamjenu za prava na igranje Superkupa u Džedi.

Izvor: Alejandro MartíNez VéLez / Zuma Press / Profimedia

Podsjetimo, prethodno je Fudbalski savez Španije napustio nakon što je poljubio fudbalerku te zemlje Dženi Hermoso, dok je uručivao zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu. Tada je prvo najavio da neće podnijeti ostavku jer vjeruje da nije učinio ništa problematično, ali je nakon pritisaka javnosti ipak morao da se povuče.

Zbog zlostavljanja, španski sud izrekao je Luisu Rubijalesu i mjeru zabrane prilaska bliže od 200 metara od nje. Zabranjeno mu je i da komuinicira sa njom.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC