• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne smije da joj priđe na 200 metara! Bio je predsjednik Saveza, a sada je zlostavljač

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bivši predsjednik Saveza napastvovao fudbalerku i za to žestoko kažnjen!

 Luisu Rubijalesu zabranjeno da prilazi Dženi Hermoso Izvor: Profimedia/Burak Akbulut / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Bivši predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales neće smjeti da prilazi fudbalerki Dženi Hermoso, koju je napastvovao nakon finala nedavnog Svjetskog prvenstva. On je igračicu prisilno poljubio u usta i zbog toga je najprije suspendovan odlukom Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija (FIFA), a sada mu je španski sud izrekao mjeru zabrane prilaska bliže od 200 metara od nje. Zabranjeno mu je i da komuinicira sa njom.

Rubijales se branio od optužbi za zlostavljanje i kritika, tvrdeći da je uz obostrani pristanak poljubio fudbalerku u usta, ali je Hermoso demantovala tu tvrdnju i rekla da se poslije tog incidenta osjetila kao žrtva agresije. Ona je podnijela i krivičnu prijavu protiv njega i državni organi podnijeli su pod njega tužbu za se*sualni napad i za prinudu, zato što je navodno primorao fudbalerku da govori u njegovu odbranu nakon što je izbio skandal svjetskih razmjera.

Rubijales nije u petak govorio pred novinarima dok je dolazio u sud. Prvobitnim zahtjevom tužilaca, traženo je da Rubijales ne prilazi fudbalerki bliže od 500 metara, ali je sudija procijenio da je 200 metara dovoljna udaljenost. Uz to, odbijen je i zahtjev da se Rubijales javlja sudu na svake dvije nedjelje, da bi nadležni bili sigurni da neće napuštati zemlju.

Iako je Rubijales pokušavao da odbaci optužbe i da naglašava da se nije dogodilo ništa strašno, ni veliko, u nedjelju uveče zvanično je potvrdio da se povlači i iz saveza Španije i iz UEFA, krovne evropske organizacije u kojoj je bio potpredsjednik. "Nakon ekspresne suspenzije FIFA i svih postupaka protiv mene, jasno je da ne mogu da se vratim", kazao je on. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC