• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveća greška u karijeri Pepa Gvardiole: Odrekao se klinca koga Čelsi slavi, a dali "siću" za njega!

Autor Dragan Šutvić

Kol Palmer bi definitivno imao mjesta u Mančester sitiju, da ga Pep Gvardiola nije precrtao kada je tražio više minuta. Danas uživa u Čelsiju.

 Najveća greška Pepa Gvardiole prodaja Kola Palmera  Izvor: Paul Terry / Zuma Press / Profimedia

Najbolji trener svih vremena Pep Gvardiola gledao je prethodne večeri sigurno meč Čelsija i Mančester junajteda, ali dok su svi ostali uživali u "haotičnom" fudbalu i sedam golova, trener Mančester sitija se sigurno češao po glavi i coktao. Razlog za to je mladi engleski fudbaler Kol Palmer koga je Gvardiola pustio u Čelsi posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka, a koji je donoo "plavcima" pobjedu od 4:3 u 100. minutu.

Ne samo da je Palmer postigao majstorski gol za preokret Čelsija, nego je dva minuta prije toga izjednačio sa penala, dok je i prvi gol postigao u 19. minutu na taj način, upisavši prvi het-trik u karijeri. Na osnovu onoga što smo vidjeli, biće ih samo još više, tek mu je 21 godina...


Palmer je ove sezone ubjedljivo najbolji igrač Čelsija i beleži brojke kakve niko od igrača njegovog godišta nema. Samo u Premijer ligi ima učinak od 16 golova i osam asistencija na 26 utakmica, dok je i u ostalim takmičenjima bio solidan - 13 utakmica, pet golova i četiri asistencije. Od debitanata u redovima "plavaca", uspješniji je bio samo Džimi-Flojd Haselbajnk koji je učestvovao u 32 gola u prvoj sezoni u Premijer ligi 2000-01. Nije ni Palmer daleko od rekorda, sa ukupno 24!

Dovodio je Čelsi u posljednje dvije godine i mnogo skuplja pojačanja, ali ne i bolja. Palmer je stigao za 47 miliona iz Sitija nakon što mu je Gvardiola rekao da se "neće naigrati" ni ove sezone, uprkos golu koji je dao protiv Arsenala u Komjuniti šildu, a za razliku od brojnih igrača koji bi sjedili i čekali šansu u Sitiju - mladom Englezu se žurilo.

Izvor: YouTube//City Xtra/Screenshot

Obavijestio je Gvardiolu da mu se to ne sviđa, dok se ni slavnom treneru nije sviđalo što ima nezadovoljnog igrača, pa je pristao da ga prodaju na prvu ponudu Čelsija. Nekoliko mjeseci kasnije, svima je jasno da je to bila velika greška, možda i najveća u karijeri Pepa Gvardiole. Rijetko je griješio kada je prodavao fudbalere i uglavnom je to bilo zbog ličnog sukoba sa njima, obično kada bi im objasnio da neće imati minutažu koju smatraju da zaslužuju.

Mladi fudbaler koji može da igra kao desno krilo, ofanzivni vezni, pa čak i kao "osmica", našao je svoju pravu ulogu u Čelsiju, kao nijedan drugi član Čelsija. Tako je mnogo puta uspijevao da "izvuče fleke" koje su pravili njegovi saigrači iz odbrane, posebno se to odnosi na Aleksa Disasija i Benou Badijašila, koji su "uništili" i Đorđa Petrovića prethodne večeri.

Vodio je Čelsi 2:0, golovima Palmera i Galagera, potom je Kaisedo započeo "samouništenje" koji je Junajted objeručke prihvatio. Antoni je zaplesao, a pogađali su dvostruki strijelac Garnačo i Fernandeš, za potpuni preokret na "Stamford bridžu". Ipak, nije ni Palmer jedini koji igra sa "čudnim saigračima", pa je prvo Dalot skrivio jedanaesterac, a zatim je ispala čitava odbrana koja nije vidjela mladu zvijezdu Čelsija kod kornera.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC