• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zrinjskog pred Velež: Tražim od igrača da preoru teren! Mostarski je sličan "vječitom derbiju"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Željko Petrović, trener Zrinjskog, uporedio je derbi Mostara sa beogradskim vječitim derbijem između Crvene zvezde i Partizana, odnosno utakmicom između Betisa i Sevilje.

 Željko Petrović pred derbi Zrinjski Velež Izvor: Slaven Petković - Mondo

Strateg "plemića" Željko Petrović je na press konferensiji u petak najprije čestitao Ultrasima 30. rođendan uz želju da prate i podržavaju njegove izabranike kao i do sada.

"Bez njih, klub ne bi došao na ovaj nivo. Nadam se da će im čestitati, 40. 50. i 60. rođendan jer kako oni nas prate svugdje, to zaslužuje poštovanje", rekao je crnogorski stručnjak, a potom se osvrnuo na najavu mostarskog derbija, koji se igra u subotu s početkom u 16 časova na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

"O derbiju nema šta puno da se priča, uzima ili dodaje. Rekao sam igračima ako poštujete klub i navijače, jedino od vas tražim da 'izorete' ovaj teren u subotu i da se jedno dvije sedmice popravlja poslije toga", rekao je Petrović.

Prema njegovim riječima svaki derbi na svijetu je veoma sličan.

"Da li je u pitanju Sevilja-Betis ili Zvezda Partizan, tu ne treba puno da se priča. Najteže su nam bile ove utakmice dosad uz dužno poštovanje rivalima. Mi znamo kako oni igraju, oni sigurno znaju kako mi, vraća im se Iranac (Aref Golami) u ekipu, ali igramo kući, branimo titulu, mi smo osvajači duple krune, pa sutra treba da izađemo i damo, ne maksimumm, nego više od maksimuma. To jedino tražim od njih".

Petrović je naglasio da je gradski derbi drugačiji od ostalih utakmica.

“Čuo sam ovdje mnogo puta: 'Samo da dobijemo Velež, ostalo nije bitno'. Gradski derbi je uvijek drugačiji od drugih derbija i mislim da je lijepo da jedan grad ima taj derbi, o toj utakmici priča čitav grad i to je prelijepo. Mi trebamo pokazati našu snagu i moć, stadion će biti pun, teren je fenomenalan, i ne zanima me maksimum, trebamo pružiti više od maksimuma", rekao je trener "plemića" i dodao da su njegovi igrači manje-više svi spremni za meč.

Na kraju se osvrnuo na bitku sa banjalučkim Borcem oko titule šampiona.

"Mislim da trka nije gotova, sramno bi bilo za sport da neko od trenera kaže da je gotovo, ako to matematički nije slučaj. Kao sportista, moraš se boriti dok god postoje šanse. Nismo 'pali s Marsa' da ne znamo kolika je bodovna razlika i da svaki kiks može biti koban. Ima tu još dosta utakmica i za nas i za Borac. Na kiks nemamo pravo, mi ćemo pokušati dobiti svaku utakmicu do kraja, tu je dosta utakmica koje će odlučivati. Mi imamo težak raspored, a mislim da Borac ima još teži, određivati će nijanse", zaključio je Petrović.

Podsjetimo, na mostarskom derbiju neće biti navijača Veleža zbog odluke policije da im zabrani dolazak "Pod Bijeli brijeg" nakon nekoliko incidenata posljednjih dana u Mostaru i Stocu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC