• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POTVRĐENO: Zabranjen dolazak navijača Veleža na derbi protiv Zrinjskog!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mostarska policija je razriješila dileme i zabranila dolazak gostujućih navijača na derbi između Zrinjskog i Veleža, koji se igra u subotu od 16 časova na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

 Policija zabranila dolazak navijača Veleža na derbi protiv Zrinjski Izvor: MONDO

Na mostarskom derbiju, koji se igra u okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, neće biti navijača Veleža, odlučila je policija u Mostaru.

"S obzirom na događanja u posljednjem vremenskom periodu, narušavanju javnog reda i mira u većem obimu koje su izazvali pojedinci iz navijačkih grupa na području Mostara, PU Mostar kao nosilac osiguranja ove utakmice u bezbjednosnoj procjeni okarakterisao je kao događaj visokog rizika", saopšteno je iz policije Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije.

"Operativnim radom i prikupljenim informacijama policijskim službenika Uprave policije MUP-a HNŽ-a urađena je bezbjednosna procjena, na temelju koje je donesena odluka o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmicu gradskog derbija između HŠK Zrinjski i FK Velež, a sve u cilju očuvanja javnog reda i mira i sigurnosti građana Mostara'', navedeno je iz MUP-a.

Podsjetimo u posljednjih nekoliko dana, desili su se brojni huliganski ispadi, od prebijanja navijača "rođenih" u Stocu do otimanja transparenata Zrinjskog od strane Red Army, koji su usput i pretukli navijača "plemića".

Uslijedila su potom prepucavanja na društvenim mrežama, a navijači Veleža tražili su od Ultrasa da se ugase. To je, prema navijačkom "kodeksu", običaj kada se izgubi "udarni" transparent. Međutim, glavni transparenti Zrinjskog nisu ukradeni, pa je mostarski klub prije nekoliko dana na zvaničnim društvenim mrežama čestitao 30. rođendan Ultrasima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC