• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović ''priziva'' Borac i Zrinjski u finalu Kupa? "Oni dobili nas, sad mi njih - možda budu odlučivali i penali..."

Autor Dragan Šutvić

Treneri dva tima sumirali su derbi 24. kola Premijer lige BiH.

 Borac Zrinjski izjave Petrovića i Marinovića  Izvor: Slaven Petković - Mondo

Fudbaleri Zrinjskog prekinuli su u Banjaluci Borčev niz bez poraza koji je trajao od 12. avgusta prošle godine.

U derbiju 24. kola, igranom na Gradskom stadionu, tim Željka Petrovića trijumfovao je rezultatom 2:1 i zaostatak u borbi za titulu smanjio na devet bodova.

"Ne bih o razlici, devet bodova, 12 bodova, 15 bodova... Borac nije nezasluženo prvi već toliko mjeseci. Mi smo odigrali jednu dobru utakmicu, prije nekoliko sedmica smo kući isto odigrali dobro, tad nas je dobio Borac, sada smo trijumfovali mi. Ovo su u ovom momentu dvije najbolje ekipe u BiH, ima tu i Velež koji je mnogo dobar, evo i Sarajevo se vraća. Dobro je zbog lige da ima više ekipa", rekao je crnogorski strateg nakon utakmice, istakavši o samoj utakmici:

"Mi smo danas odigrali dobro. Počeli smo dobro, pa onda nervoza, dva-tri kornera. Mislim da smo odigrali odlično protiv lidera tabele, protiv igrača koji stvarno znaju da igraju, trenera koji je iskusan, nije mu ovo prvi put da bude prvak. Ne znam sad odmah poslije utakmice, ali mislim da smo zaslužili pobjedu. Nismo igrali protiv najslabije, nego dobre ekipe. Važno mi je da smo danas probali da igramo jer Borac je isto ekipa koja hoće da igra, bilo je nadigravanje. Ovog puta smo mi bolji, ne znam, sljedeći put možda će penali odlučivati ili nešto..."

Izvor: Slaven Petković - Mondo

Borac je dobro ušao u meč, zaprijetio na u ranoj fazi meča, ali kad nije uspio da poentira tada, stigli su kazna i poraz.

"Mislim da smo dobro otvorili utakmicu i imali te dvije šanse koje nismo iskoristili. Poslije toga je Zrinjski preuzeo posjed, došli su do tog vođstva. Na poluvremenu smo se dogovorili da krenemo ofanzivnije, međutim odmah je u samom početku došlo i do tog drugog gola. Pokušali smo sa izmjenama, mislim da je ovaj gol koji smo dali kasno pao. Idemo dalje, spremamo se za ono što nas čeka jer nemamo puno vremena. U srijedu je Kup, u subotu prvenstvo (Velež, op.a.), moramo da se vratimo i pripremimo za te utakmice", istakao je strateg Borca Vinko Marinović u odjavi meča.

Stekao se utisak da je najslabija karika Borca u ovom duelu bio vezni red, koji je u finišu meča, izgledalo je tako, "bježao od odgovornosti" organizovanja napada.

"Moramo da pogledamo utakmicu, ali kad vam protivnik oduzme loptu i kad vi ne možete da igrate, onda naravno da uvijek ima problema u izgradnji napada, to je i bilo danas na utakmici. Nismo mogli da dođemo do kvalitetnog posjeda kako bismo više ugrozili Zrinjski i spustili ih niže. Oni su imali taj posjed i pravili prevagu, mi nismo bili dovoljno agresivni u fazi odbrane, tako da smo im ostavljali dosta prostora što su oni znalački koristili", zaključio je Marinović.

U narednom kolu Borac će gostovati Veležu, dok će Zrinjski pred domaćom publikom ukrstiti koplja sa Zvijezdom 09.

Prije toga, i jedne i druge očekuje prva utakmica polufinala Kupa BiH – u srijedu će Borac na čitlučkim Barama igrati sa Širokim Brijegom, dok će Zrinjski gostovati Slogi Meridian u Modriči.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC