• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvijezda 09 dva puta stizala, ali Široki nosi bodove iz Ugljevika!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Imaće za čim da žale fudbaleri Zvijezde 09, ne samo zbog poraza, nego i zbog načina na koji su Širokobriježani stigli do pobjedonosnog pogotka.

 Premijer liga BIH Široki Brijeg pobijedio Zvijezdu 09 3-2 Izvor: Facebook/Tuzla City

Zvijezda 09 se probudila iz „zimskog sna“, ali nije uspjela da upiše treću pobjedu na isto toliko mečeva kod kuće ovog proljeća.

Umjesto bodova spasa ekipa Bojana Trkulje ostala je bez ičega pošto je Široki Brijeg slavio u Ugljeviku rezultatom 3:2 i tako ostavio Zvijezdu 09 sa šest bodova zaostatka za mjestom koje znači opstanak.

Imaće za čim da žale fudbaleri Zvijezde 09 pošto su dva puta stizali minus, a onda je nadu da mogu do preokreta ugasio Činedu pomalo spornim pogotkom.

Rezervista Širokog Brijega povukao je štopera Ristanovića, ali sudija Haris Halkić nije vidio očigledan prekršaj i Nigerijac je rutinski poslao loptu u mrežu za pobjedu.

Imala je Zvijezda 09 svoje prilike, mogla je i da povede u uvodnim minutama, ali je pokušaj Vadzea iz dobre situacije izblokiran, a potom je Saliman zakasnio na ubacivanje sa lijeve strane.

Široki Brijeg je poveo u 43. minutu kada je Mamić poslije kontranapada postigao svoj četvrti gol u sezoni, ali radost gostiju nije mnogo trajala. Nakon ubacivanja iz slobodnog udarca Ivančić je izjednačio u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i tako vratio nadu.

Ponovo su se domaći našli u minusu u 61. minutu, rezervista Kpan odličnim driblinzima povukao je akciju svoje ekipe, Lukić je dodao do Kuprešaka koji pogađa za vođstvo 2:1.

I to su uspjeli domaći da stignu, deset minuta prije kraja Vadze je izjednačio lijepim udarcem, ali samo minut kasnije Činedu je postigao onaj sporni pogodak za 3:2.

Preokreta nije bilo, iako su gosti posljednjih sedam minuta igrali bez Tarabe, koji je zaradio drugi žuti karton, a Široki je mogao čak i da upiše ubjedljiviju pobjedu do kraja susreta, međutim, ispriječila se stativa.

PREMIJER LIGA BiH – 24. kolo

Zvijezda 09 – Široki Brijeg 2:3 (1:1)
/Ivančić 45, Vadze 79 – Mamić 43, Kuprešak 61, Činedu 80/

Borac – Zrinjski (16.00)

GOŠK – Posušje (20.45)

Odigrano u petak:

Igman – Sloga Meridian 2:0 (2:0)

Tuzla siti – Sarajevo 1:5 (0:2)

Željezničar – Velež 0:1 (0:0)



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC