• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barak Bahar potpisao: Bivši trener Zvezde ima novi klub - zna se kad počinje da radi

Nakon izuzetno neuspješne epizode u Beogradu, bivši trener Crvene zvezde Barak Bahar našao novi posao.

 Barak Bahar potpisao ugovor sa Makabijem iz Haife Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Doskorašnji trener Crvene zvezde Barak Bahar ima novi posao. U danu kada cijeli svijet priča o napadu Irana na Izrael dronovima, nekadašnji trener crveno-bijelih predstavljen je tamo gdje je bilježio najbolje rezultate u karijeri. Izraelski stručnjak će na kraju sezone potpisati dvogodišnji ugovor sa Makabijem iz Haife.

Informacije o kojima se nezvanično govorilo prethodnih dana sada je na zvaničnom profilu potvrdio klub koji je Bahar predvodio i prije dolaska u Beograd. Tokom tri godine saradnje osvojio je isto toliko šampionskih titula, izborio plasman u Ligu šampiona i tamo zabilježio veliku pobjedu nad Juventusom. Sve to bili su argumenti Crvene zvezde kad mu je ponudila višegodišnju saradnju, ali se Barak Bahar u Beogradu nije snašao.

U ljeto 2023. godine Bahar je stigao u Srbiju, kako bi od Crvene zvezde pravio respektabilan tim u evropskim okvirima, ali je šest mjeseci kasnije svima bilo jasno da je taj projekat propao. Nakon odličnog pripremnog perioda i uvodnog dijela sezone pojavili su se problemi i u Superligi i u Ligi šampiona, pa je srpski prvak morao da reaguje raskidom saradnje.

Tada se pričalo da Izraelac želi da mu potpisani ugovor bude isplaćen u potpunosti, bez obzira na to što je dobio otkaz nakon samo nekoliko mjeseci. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić istakao je da to nije tačno i da će obaveze prema Baharu prestati čim on potpiše saradnju sa nekim drugim timom, što će se zvanično dogoditi tokom ljeta, nakon završetka tekuće sezone.

Barak je crveno-bijele ostavio na posljednjem mjestu grupne faze Lige šampiona iako je dobio nekoliko višemilionskih pojačanja, dok je porazom od Partizana na posljednjem meču koji je vodio ekipi Igora Duljaja prepustio prvo mjesto i jesenju titulu. Ubrzo je uslijedio raskid, a zatim i povratak Vladana Milojevića koji je u međuvremenu vratio Zvezdu na vrh tabele domaćeg prvenstva.

Barak Bahar je za to vrijeme bio nezaposlen, ali su ponude stizale sa raznih strana. najveći klubovi u Izraelu interesovali su se za njegove usluge, a tamošnji savez imao je ideju da postane selektor. Bivšeg trenera Crvene zvezde najviše je privuklo mjesto na kojem je već radio sa mnogo uspjeha.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC