• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žoze Murinjo predvidio u Beogradu 2019: Ćabi Alonso će biti veliki trener!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Žoze Murinjo je znao da će Ćabi Alonso biti veliki trener i to je pogodio još 2019. godine u Beogradu.

 zoze murinjo predvidio da ce cabi alonso biti sjajan trener Izvor: YouTube/Top Eleven - Be a Football Manager/Screenshot

Ćabi Alonso uspio je da "razbije kletvu" Bajer Leverkuzena i donese prvu titulu klubu, i to na kakav način. Prekinuo je dominaciju Bajerna i kao neporažen u Bundesligi podigao je trofej pet kola prije kraja šampionata. Na taj način, prestale su sve prozivke na račun Bajera, koga su navijači čak prozvali "Neverkuzen", zbog nevjerovatne sposobnosti u prošlosti da sve uprskaju kada dođu na korak od trofeja.

I ne samo to, Alonso bi mogao Bajeru da donese i pehar Kupa Njemačke (plasirali se u finale), dok nisu bez šansi ni u Evropi gdje se su na korak od polufinala nakon pobjede nad Vest Hemom u prvom meču. Dakle, postoji šansa da će Ćabi Alonso osvojiti čak triplu krunu, a tek je na početku trenerske karijere. Ko je to mogao da predvidi!?

Izvor: VITALII KLIUIEV / imago sportfotodienst / Profimedia

Vjerovali ili ne, ali jedan od najboljih trenera svih vremena Žoze Murinjo najavio je da će Alonso biti sjajan trener i to još prije pet godina. Tokom gostovanja na promociji poznate video-igre "Top Eleven" čije je zaštitno lice, u društvu srpskog biznismena Branka Milovanovića Nordeusa, Žoze Murinjo je kao iz topa dao odgovor na pitanje ko od njegovih bivših igrača bi mogao da se pokaže kao njegov nasljednik.

U to vrijeme, Ćabi Alonso je tek počeo da radi u "B" timu Real Sosijedada i malo ko je mogao da pretpostavi da će tako brzo doći do neslućenih visina: "Kada fudbaleri još igraju, niko neće da bude trener. Nemam nijednog igrača koji je tokom karijere rekao da hoće da bude trener. Uvijek je neočekivano jer niko ne kaže jednog dana ću biti trener. Uvijek im ipak kažem da idu na kurseve, steknu licencu jer možda jednog dana budu htjeli. I tako bude. Rekao bih da je Ćabi Alonso kandidat", poručio je "Specijalni" o jednom od najboljih veznih igrača koje je trenirao.

Žoze Murinjo o Ćabiju Alonsu
Izvor: YouTube/Top Eleven Be A Football Manager

Zbog čega je rekao baš Ćabi Alonso? Ima logičan odgovor: "Njegov otac je bio trener. Tako da je odrastao poput mene uz oca igrača-trenera. Pa je postao fudbaler, mnogo bolji nego ja. Postao je i vrhunski igrač. Njegova pozicija i znanje o igri su bili na visokom nivou. Igrao je u Španiji, Njemačkoj i Engleskoj. Trenirali su ga Gvardiola u Bajernu, Ančeloti i ja u Real Madridu, Benitez u Liverpulu. Kada sve to povežeš, rekao bih da Ćabi Alonso ima šanse da bude veoma dobar trener", naglasio je.

Ćabi Alonso (42) je tokom karijere igrao za Real Sosijedad, Eibar, Liverpul, Real Madrid i Bajern u kome je završio karijeru 2017. godine. Nakon što je vodio rezervni tim Sosijedada, preuzeo je Bajer u oktobru 2022. godine dok su bili u zoni ispadanja. Stigli su do šestog mjesta i Lige Evrope, a onda ove sezone nadmašili sva očekivanja.

U međuvremenu za njegovo zdravlje raspitivali su se najveći klubovi svijeta: Real Madrid, Liverpul i Bajern, međutim Alonso ne žuri i već je obećao Leverkuzenu da će sigurno ostati još jednu sezonu u klubu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC