• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modrić promašio penal, a onda uradio ključnu stvar: "Dobro je znao šta radi, za to ne možeš da se spremiš!"

Koliko je Luka Modrić jednim gestom poslije promašaja pomogao svom timu? Poznati Englez "pročitao" šta je Hrvat uradio.

 Genijalan potez Luke Modrića nakon promašenog penala Izvor: Andrew Yates / imago sportfotodienst / Profimedia

Vezista Reala Luka Modrić nije dobro izveo jedanesterac u penal-seriji protiv Mančester sitija. Iako je bio određen za prvog izvođača, bio je to lak posao za golmana "građana" Edersona, koji je pročitao u koju stranu će šutirati nekadašnji osvajač Zlatne lopte i zaustavio je loptu.

Kada je promašio penal, Modrić je uzeo loptu i šutnuo je visoko na tribine, među navijače. Poslije njega je penal šutirao Bernardo Silva, ofanzivac Sitija, i bilo je potrebno da prođe četrdesetak sekundi dok su navijači vratili loptu u njegove ruke. Prema mišljenju nekadašnjeg fudbalera Sitija, Džoliona Leskota, toliko čekanje je presudno uticalo na to da Silva loše izvede i da golman Reala Andrej Lunin uhvati "živu" loptu koju je šutnuo sa kreča. U tom trenutku, "momentum" se vratio na stranu Reala i na tom talasu Madriđani su trijumfovali i prošli u polufinale.

"Taj potez ga je izbacio iz ravnoteže i iz ritma. Možete da vježbate rutinu, tehniku, možete da trenirate i zalet ka lopti. Ali to je nešto što ne možete da trenirate, šta da radite kada lopta ode u publiku. Taj period se možda ne čini dugačkim, ali to je zapravo mnogo vremena jer čekate tamo i razmišljate - da li da promijenim poziciju? Da li da promijenim stranu u koju ću da šutnem? I odjednom, taj penal ispadne 'mekan'", rekao je Leskot.

Epilog burne noći na Itihadu je poznat - Real Madrid ušao je u polufinale Lige šampiona protiv Bajerna, dok će u drugom igrati Pari Sen Žermen i Borusija Dortmund.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC