• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Madrid progutao Barselonu! Belingem u nadoknadi donio veliki preokret i pobjedu u "El Klasiku"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Real Madrid pobijedio je Barselonu 3:2 i odmakao joj dovoljno da već može da slavi titulu!

 El Klasiko - Real Madrid pobijedio Barselonu 3-2 Izvor: Alberto Gardin / Zuma Press / Profimedia

Real Madrid slavio je "El Klasiku" 3:2 protiv Barselone i tako stigao do veliki 11 bodova prednosti, koje gotovo izvjesno donose i šampionsku titulu.

Dva puta Barselona je vodila, ali se Real Madrid kao nebrojeno puta dosada vratio u meč i stigao do velikog preokreta, ovog puta u sudijskoj nadoknadi.

Barselona je šokirala „kraljeve“ već u šestom minutu, zahvaljujući kiksu golmana Real Madrida. Andrej Lunjin "zaplivao" je poslije jednog kornera, a defanzivac Barselone Andreas Kristensen je to iskoristio da pogodi za 0:1 i za muk na stadionu Bernabeu.

Nešto kasnije Lunjin se donekla iskupio odbranom kod šuta Lamina Jamala.

Real je stigao do izjednačenja sa "bijele tačke“. Žoao Kanselo pogriješio je na lijevoj strani, što je Lukas Vaskez iskoristio, utrčao u kazneni prostor i iznudio penal, koji je u pogodak pretvorio Vinisijus Žunior, Iako je Mark Andre Ter Štegen "pročitao" u koju stranu će šutirati Brazilac, nije mu to pomoglo.

Sudija Cezar Soto Grado tražio je pomoć iz VAR sobe zbog situacije u 28. minutu, kada je lopta poslije kornera ušla u gol - ali da li je ušla čitava? Provjera je trajala nekoliko minuta, stadion je zviždao, a sudija na kraju odlučio da lopta nije prešla gol-liniju i da nema pogotka.

Dirljiva scena viđena je na samom krjau prvog poluvremena kada je stadion Reala aplaudirao igraču Barselone. Holanđanin Frenki De Jong napustio je teren u suzama i na nosilima u 52. minutu. U dubokoj nadoknadi zamijenio ga je Pedri, a djelovalo je da je povreda veziste Barselone ozbiljna.

Novo vođstvo Barselone stiglo je u 69. minutu. Fermin Lopez natrčao je na odbijenu loptu, ubacio je u gol iza Andreja Lunjina, a onda je slavio skočivši na reklame, što su navijači Reala shvatili kao veliku provokaciju.

Samo četiri minute kasnije – 2:2, a junak je ponovo Lukas Vaskez. Vinisijus Žunior protrčao je po lijevoj strani, proigrao na suprotnoj Vaskeza, koji je u trku zakucao loptu iza Ter Štegena.

Kada se činilo da je sve gotovo - golčina Džuda Belingejma, za vođstvo 3:2 u 92. minutu za pobjedu i gotovo izvjesno titulu Real Madrida!

Na savršeno dodaavanje sa desne strane, on je bio na pravom mjestu da šutne tako snažno da Ter Štegen ništa nije mogao da uradi!


Ovom pobjedom Real je pobjegao Barseloni na 11 bodova šest kola prije kraja. Čini se da je šampionska trka gotova.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC