• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klafurić najavio meč sa Slogom: "U fazi smo gdje sve znamo jedni o drugima, svi smo u zamahu"

Autor Haris Krhalić

Trener Veleža Dean Klafurić najavio je utakmicu "rođenih" i Sloge iz Doboja.

 dean klafurić Izvor: Promo/FK Velež Mostar

Pred fudbalerima Veleža je još jedna važna utakmica. Vremena za predah nakon Zvijezde 09 gotovo da nije bilo, pošto već sutra na stadionu "Rođeni" gostuje konkurent u borbu za evropska takmičenja, Sloga iz Doboja. Tim povodom danas je u pres salonu stadiona održana konferencija za medije na kojoj je na pitanja novinara odgovarao šef stručnog štaba Dean Klafurić.

"Očekuju nas teška utakmica i protivnik koji igra defanzivno organizovan fudbal. Imaju problema u posljednje vrijeme, ali smo fokusirani na ovu utakmicu i ne gledamo ono šta je bilo, već šta je sad. Naravno, pošto igramo na domaćem terenu, želimo se nametnuti i igrati svoj stil, kao i u svakoj utakmici, te doći do pobjede", kazao je Klafurić.

Klafurić je istakao da će kadar "rođenih" biti bogatiji za Antu Oreča i Asmira Suljića koji su odradili suspenziju zbog akumuliranih kartona, ali i to da mu je posebno drago da su igrači koji su protiv Zvijezde 09 ušli sa klupe pokazali svoj kvalitet i ekipi dali dodatnu energiju koja nas je na kraju dovela do nove pobjede.

Finiš je sezone i svi dobro poznaju jedni druge, apostrofirao je trener Veleža, govoreći o sutrašnjem protivniku.

"O sutrašnjem protivniku znamo dosta toga. Igrali smo već dvije utakmice, tako da u ovom slučaju nije teško biti upoznat sa kvalitetima protivnika, jer smo već svi u nekom zamahu. Jedino što je bitno je regenerisati ekipu, tako da, što se tiče taktičke pripreme, nije problem. Sve znamo jedni o drugima."

Za sam kraj današnje konferencije za medije Klafurić je iskoristio priliku da još jednom pozove sve navijače da u što većem broju dođu na stadion i pruže podršku ekipi u ostvarenju ciljeva, ali i da svojim dolaskom pruže podršku Centru “Los Rosales” u održavanju 4. Međunarodnih igara za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju. Napominjemo, Fudbalski klub Velež je i ove godine, izdvajanjem dijela sredstava od prodatih ulaznica, odlučio pomoći organizaciju i održavanje ovog uistinu pažnje vrijednog događaja.

Meč Veleža i Sloge Meridian na programu je sutra na stadionu “Rođeni” s početkom od 18 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC