• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudar za Ligu šampiona: Najteži poraz De Rosija - Bolonja nadomak istorije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U direktnom okršaju za mjesto koje vodi u Ligu šampiona, Bolonja kao gost nadmudrila Romu i slavila na "Olimpiku".

 Bolonja Izvor: Domenico Cippitelli/NurPhoto/Shu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Umorna i nervozna Roma pala je na velikom ispitu, a Bolonja još jednom pokazala da je s razlogom tu gdje jeste - na četvrtom mjestu Serije A i smiješi joj se plasman u Ligu šampiona, prvi put u klupskoj istoriji.

Danijele de Rosi doživio je najteži poraz otkako je preuzeo "vučicu" - do sada je imao samo neuspjehe protiv budućeg šampiona Intera (2:4) i Brajtona u revanšu osmine finala Lige Evrope, koji nije imao posebnu važnost s obzirom na ubjedljiv trijumf u prvom meču (4:0). S druge strane, njegov kolega na klupi Bolonje Tijago Mota još jednom je potvrdio da se radi o izuzetno talentovanom stručnjaku koji je donio nešto novo u italijanski fudbal i od ekipe koja je "projektovana" za sredinu tabele stvorio tim za sami vrh.

Bolonja je u Rimu slavila 3:1, zacementirala četvrtu poziciju, a Romi zadala glavobolje u nastojanjima da se i ona nađe među prvih pet na tabeli, koje ćemo od jeseni gledati u Ligi šampiona.

Dugo Bolonja nije nastupila na evropskoj sceni. Posljednji međunarodni meč igrali su 2002. godine u Intertoto kupu, a ranije su još nastupali u Kupu UEFA, Kupu pobjednika kupova i Evropskom kupu (preteča Lige šampiona). Sada su blizu da izbore premijerni nastup u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Sve je za goste počelo idealno. Od samog starta vidjelo se da su domaći fudbaleri nervozni, a kada je u 14. minutu Usama El Azuzi sjajno "makazicama" pogodio ua 0:1, stvari za Rimljane postale su još teže. Zanimljivo, Marokanac je ove sezone postigao samo dva gola, oba na istom stadionu. Bio je strijelac i protiv Lacija, a sada je pogodio na asistenciju Rikarda Kalafiorija, nekadašnjeg igrača Rome, koji je kroz omladinsku školu stigao do seniorskog dresa "vučice", ali nije uspio da se nametne, pa je prodat.

Koliko je domaćin bio nervozan pokazuju i četiri žuta kartona u prvom poluvremenu. Stvari su se dodatno pogoršale u finišu prvog poluvremena, kada je Džošua Zirkze povisio na 0:2. Holanđanin je stigao do 11. ovosezonskog gola, a zanimljivo da je i on bio strijelac protiv Lacija na "Olimpiku" u prvom dijelu sezone.

Pokušao je De Rosi početkom nastavka trostrukom izmjenom da razdrma svoj tim, a onda je Sardar Azmun samo što je ušao u igri prepolovio zaostatak svog tima (56. minut). Bolonja je tako nakon skoro mjesec i po primila gol, ali se vrlo brzo vratila na dva gola prednosti. Aleksis Salemakers u 65. minutu istrčao je sam pred Mileta Svilara i lobovao ga za, ispostaviće se, konačnih 1:3.

Iako je do kraja susreta ostalo skoro pola sata, indisponirani domaćin nije uradio praktično ništa pred golom još jednog svog bivšeg igrača, golmana Lukaša Skorupskog, pa je Motin tim slavio veliki trijumf u Rimu. Bolonja sada ima čak sedam bodova više od Rome, koja ima i meč manje.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC