• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fabio Kanavaro vadi kestenje iz vatre: Može li legendarni Italijan sačuvati Udineze u Seriji A?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije serije izuzetno loših rezultata, Udineze mijenja trenera.

 Fabio Kanavaro Izvor: Shutterstock

Poraz od Verone doveo je Udineze na rub ispadanja iz Serije A, a ceh bi mogao da plati trener Gabrijele Ćofi, kojeg bi trebalo da zamijeni Fabio Kanavaro.

Tim Lazara Samardžića je u veoma lošoj formi, ostvario je samo jedan trijumf na posljednjih devet prvenstvenih mečeva, a kako bi promijenio tok sezone i poboljšao poziciju na tabeli, Udineze promijeniti trenera i nadati se da legendarni Italijan može da razdrma ekipu.

Nekadašnji trener Beneventa trebalo bi da stigne u Udine već u ponedjeljak kako bi potpisao ugovor sa "zebretama". Ovo će biti njegovo prvo iskustvo na klupi u Seriji A i biće pozvan da podigne tim koji je u posljednje četiri utakmice zabilježio tri poraza i jedan neriješen rezultat, uz prekinuti duel sa Romom (1:1). Trenutno ima 28 bodova, isto koliko i Frozinone, koji se nalazi u zoni ispadanja.

U stručnom štabu Kanavara će biti i njegov brat Paolo, zatim Đamjero Pinci, koji je odigrao 350 utakmica za Udineze i već je bio dio stručnog štaba od 2019. do 2022. godine. Debitovaće u četvrtak u 20 časova protiv Rome, u utakmici koja je prekinuta zbog zdravstvenih problema Evana Ndike.

Kanaravo će biti treći trener u sezoni za Udineze, pošto je Ćofi zamijenio Andreu Sotila u oktobru.

Kanavaro, svjetski šampion sa Italijom iz 2006. godine i dobitnik Zlatne lopte, trenersku karijeru počeo je kao pomoćnik u saudijskom Al Ahliju 2013. godine. Godinu dana kasnije, po preporuci Marčela Lipija, angažovan je kao glavni trener Gvanžu Evergrandea u Kini, ali je smijenjen 2015. Iste godine vraća se u Saudijski Arabiju i prelazi u Al Nasr, ali je smijenjen u februaru, pa u junu prelazi u Tianđin, gdje ostvaruje promociju u prvu ligu. Zatim 2017. podnosi ostavku. Potom se vraća u Gvanžu Evergrande sa kojim osvaja kineski Superkup 2018. godine i prvenstvo godinu dana kasnije. U septembru 2021. raskida ugovor sa klubom koji je imao finansijske probleme. Njegovo prvo iskustvo u Italiji bilo je u Seriji B, u septembru 2022. godine, sa Beneventom - nakon 16 bodova u 17 utakmica, ipak je smijenjen.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC