• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter "prišio" drugu zvjezdicu – "NERAZURI" OSVOJILI 20. "SKUDETO", prvi za Inzagija!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbaleri Intera pet kola prije osvojili titulu šampiona Italije. I to pobjedom u gradskom derbiju protiv Milana.

 Inter osvojio 20. titulu šampiona Italije Izvor: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Pet kola je do kraja sezone u Seriji A, ali je sve gotovo – Inter je šampion!

Fudbaleri Intera "prišili“ su drugu zvjezdicu na svoje dresove, odnosno osvojili 20. titulu šampiona Italije u svojoj istoriji, a učinili su to na najljepši mogući način – pobjedom nad gradskim rivalom.

Ekipa Simonea inzagija savladala je Milan rezultatom 2:1 u „Derbiju dela Madonina“ i tako pet kola prije kraja otišla na nedostižnih 16 bodova upravo ispred "rosonera".

Nije ovo samo jubilarni 20. "skudeto“ za Inter, već i prvi trenerski za Inzagija. Podigao je on pehar šampiona Italije 1999/2000 sa Sinišom Mihajlovićem, Dejanom Stankovićem i ostalim saigračima iz Lacija, ali će sada to prvi put učiniti kao trener.

Sa Lacijom je kao trener osvojio Kup Italije i dva italijanska Superkupa, a onda stigao u Inter sa kojim je tokom tri sezone gradio svoj najveći trenerski uspjeh. Nakon što mu je u prvoj sezoni na klupi Intera „skudeto“ izmakao za dva boda i završio u rukama Milana, prošle sezone neprikosnoven je bio Napoli, ali ove sezone njegova ekipa je bila dominantna.

"Nerazuri“ su preuzeli lidersku poziciju u trećem kolu i samo jednom tokom sezone dozvolili Milanu da se tu zadrži samo na sedam dana. Bilo je to nakon osmog kola, a onda je Inzagijeva ekipa zasjela suvereno na tron.

Nisu fudbaleri Intera dozvolili iznenađenje ni u nedjeljnom "Derbiju dela Madonina", koji je ovog puta donio i jubilarnu titulu.

Inter je bio taj koji je dominirao, a veliki korak ka osvajanju "skudeta" napravio je u 18. minutu, kada je Frančesko Ačerbi pogodio za vođstvo.

U finišu prvog poluvremena u razmaku od samo par minuta vidjeli smo dvije ogromne prilike da Inter podupla vođstvo, ali i jednu na drugoj strani. Prvo Markus Tiram pogodio stativu, odmah zatim na drugoj strani je Jan Zomer odbranio sjajnu šansu Rubena Loftus-Čika, da bi nekoliko desetaka sekundi kasnije Majk Manjan spasio svoj gol, kada je šutirao Henrik Mkhtarjan.

Ako je bilo neizvjesnosti i zabrinutosti kod navijača Milana o tome da li će Inter u drugom poluvremenu zadržati prednost, one su iščezle poslije manje od četiri minute u nastavku.

Pokušao je Markus Tiram da uposli saigrača, a kada mu se lopta odbila nakon presječenog dodavanja odlučio je da sve završi sam. Napadač Intera je "zalomio" u sredinu, a potom sa ivice šesnaesterca pogodio bliži ugao Manjanovog gola.

Bio je to 12. prvenstveni pogodak Tirama od dolaska u Inter i očigledno je da su "nerazuri" pogodili kada su ga nakon odlaska Edina Džeke doveli iz Borusije Menhengladbah.

Nisu, međutim, fudbaleri Milana mirno gledali kako Inter stiže do nove pobjede i "skudeta". Deset minuta prije kraja Tomori se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu i nakon odbrane Zomera sa samo nekoliko metara glavom poslao loptu u mrežu za 2:1.

Vrlo brzo moglo je biti i 2:2, ali su uspjeli gosti da izbiju loptu praktično sa gol-linije, kada je Zomer već bio savladan.

Pravi "rat" viđen je do kraja meča, pa i tuča Denzela Damfriza i Tea Ernandeza, zbog koje su obojica zaradili direktan crveni karton u sudijskoj nadoknadi. Nešto kasnije zaradio ga je i Kalabrija.

Uprkos silnim naletima Milana, fudbaleri Intera su se odbranili i na kraju stigli do šestog vezanog trijumfa u međusobnim duelima u svim takmičenjima.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC