• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Vlahović kao Erling Haland, može sve! Piksi sa Srbima u Italiji, za Sergeja ima jedan poseban savjet!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Srbije Dragan Stojković bio je u Italiji i obavio razgovore sa Kostićem i Vlahovićem uoči Evropskog prvenstva.

 Dušan Vlahović kao Erling Haland, može sve! Piksi sa Srbima u Italiji, za Sergeja ima jedan poseban savjet! Izvor: FSS/Printscreen

Juventus i Milan odigrali su meč bez golova u Seriji A, na tribinama na derbiju kola bio je i Dragan Stojković. Selektor fudbalske reprezentacije Srbije došao je da vidi reprezentativce na djelu. Dušan Vlahović i Filip Kostić bili su na terenu do sredine drugog poluvremena, dok kod gostiju u protokolu nije bio povrijeđeni Luka Jović, a Jan Karlo Simić odgledao je meč sa klupe.

Piksi je iskoristio priliku da se vidi sa njima, a o svemu tome pričao je i za čuveni sportski list "Gazeta delo sport". "Čuo sam se sa Dušanom pred meč protiv Kaljarija. Dan kasnije dao je fenomenalan gol iz slobodnog udarca. Prošle godine sam bio na gradskom derbiju Torina, Juventus je dobio sa 1:0, takođe je on dao gol", počeo je Piksi poslije konstatacije novinara da "donosi sreću Vlahoviću".

Ovog puta mu nije donio sreću, pošto golova nije bilo, ali je jasno da je za njega i "orlove" najvažnije da svi budu zdravi i spremni za Evropsko prvenstvo. "Ostalo je još 50 dana do naše premijere protiv Džuda Belingema i kompanije. Obilazim naše igrače, razgovaramo o svemu što nas čeka u Njemačkoj. Srećom, mnogi od njih su u Italiji, u zemlji u kojoj sam se uvijek lijepo osjećao."

Prokomentarisao je učinak Vlahovića u 2024. godini i 10 postignutih golova. "Dobro sam upoznat sa njegovim kvalitetima. Na stranu golovi koji su važni za svakog napadača, dopada mi se mnogo način na koji odražuje zadatke na terenu. Radi puno za ekipu, djeluje srećno, čak i u situacijama kada ne iskoristi šansu. To je veoma važno na psihološkom planu."

Izvor: FSS

Upitan je i da objasni šta je Dušanova tajna. "Fizička kondicija. Prošle godine mučile su ga povrede, naročito tokom Mundijala. Poveo sam ga u Katar, jer je zaslužio, ali to nije bio onaj pravi Vlahović. Sada je u formi, zdrav je i u nogama i u glavi i ovo nije čak ni 90 odsto njegovog realnog potencijala, ima mnogo prostora za napredak i očekujem da ovo bude njegovo Evropsko prvenstvo. Za nas je plasman tamo ogroman uspjeh, nismo bili tamo 24 godine."

Često Dušana porede sa Erlingom Halandom. "Vlahovićevih 16 golova u Seriji A vrijede koliko 20-23 gola u Premijer ligi. Mnogo je teže napadačima u Italiji, a Dušan može da dostigne Halandov nivo i to zavisi najviše od njega. Ima sve preduslove da postane broj jedan na svijetu, prije svega pobjednički mentalitet i glad za uspjehom. Često govori da je ponosan što nosi devetku u Juventusu, klubu sa takvom istorijom i tradicijom."

Za razliku od njega, Kostić još uvijek čeka prvi gol u sezoni. "Filip kod Alegrija ima malo defanzivniju ulogu. Uopšte nemam dilemu da će na Evropskom prvenstvu biti od velike koristi za naš tim, kao i uvijek do sada."

Nije mogao da vidi na terenu Jovića. "Pričao sam sa Lukom. Izgubio je koji kilogram u Milanu i to mu je pomoglo da se vrati na stari nivo. Šteta je zbog povrede i nadam se da će ostati u Milanu i poslije ove sezone."

Za kraj je upitan za neke srpske igrače koji su na radaru italijanskih timova poput Sergeja Milinkovića-Savića i Strahinje Pavlovića. "SMS je odabrao Saudijsku Arabiju i djeluje mi da je zadovoljan, ali u fudbalu nikad ne reci nikad. U prošlosti je bio blizu Juventusa i ukoliko bi se opet pojavila ta mogućnost, moj savjet bi mu bio da prihvati izazov. Siguran sam da bi igrač njegovih kvaliteta dobro došao bilo kom velikom evropskom klubu. Što se Pavlovića tiče, riječ je o mladom igraču sa lijepom perspektivom. Malo je u Evropi vrhunskih lijevonogih defanzivaca", zaključio je Piksi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC