• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promijenjen termin finala Kupa Srbije: Dogovorili se Zvezda i Vojvodina, evo kad se igra za trofej!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda i Vojvodina odlučili da igraju dva dana ranije nego što je planirano.

 Finale Kupa Srbije 21. maja Izvor: MN PRESS

Finale Kupa Srbije za sezonu 2023/24 igraće Crvena zvezda i Vojvodina, ali ne u terminu koji je ranije određen! Nakon dogovora timova koji će se boriti za trofej odlučeno je da se posljednji meč u takmičenju pomjeri sa 23. na 21. maj i da tada padne odluka o tome ko će kući ponijeti trofej!

Za pomjeranje termina meča bili su zainteresovani Crvena zvezda i Vojvodina, koji imaju veoma važne utakmice u domaćem prvenstvu do kraja sezone, a potvrdan odgovor o promjeni klubovi su dobili od FSS-a i televizije Arena sport. Aktuelni šampion Srbije želi da dobije više vremena kako bi organizovao proslavu titule, 25. maja protiv Čukaričkog, dok je Vojvodini veoma važno da igrači budu odmorni za meč protiv Mladosti iz Lučana u posljednjem kolu Superlige Srbije. Na kraju, odluka je da finale Kupa Srbije bude na programu 21. maja od 20.15!

"Finalni meč Kupa Srbije za sezonu 2023/24 u kome se sastaju Crvena zvezda i Vojvodina, pomjeren je sa 23. na 21. maj 2024. godine. Poslije dogovora klubova finalista, odnosno saglasnosti FSS kao organizatora takmičenja i TV Arena, generalnog sponzora, novi termin je 21. maj sa početkom u 20.15. Finale se igra u Loznici na stadionu 'Lagator'. Žrijebom je ranije odlučeno da formalni domaćin bude Crvena zvezda", navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Crvena zvezda je aktuelni osvajač Kupa Srbije i pokušaće da po četvrti put u nizu osvoji duplu krunu. Sa druge strane, Novosađani imaju ambiciju da treći put stignu do trofeja u Kupu Srbije, a ove sezone bi im pored pehara to donijelo i direktan plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja. Tačnije, osvajanje trofeja za Vojvodinu značilo bi da tim sa stadiona Karađorđe evropske kvalifikacije počinje u plej-ofu Lige Evrope. Ukoliko bi prošli jedinu prepreku igrali bi grupnu fazu, a ukoliko ne bi imali uspjeha preselili bi se u grupnu fazu Konferencijske lige.

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC