• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zanimljiv eksperiment među italijanskim fudbalerima: Samo nekoliko igrača ne bi uzelo arapske novce!

Autor Dragan Šutvić

Samo 12 posto anketiranih igrača ne bi, za basnoslovnu platu, svoju karijeru nastavilo u Saudijskoj Arabiji.

 Eksperiment italijanski fudbaleri u Arabiji  Izvor: DAZN/Screenshot

Italijanski TV šou "Le jene" sproveo je zanimljiv eksperiment među tamošnjim fudbalerima koji nastupaju u Seriji A ili inostranstvu.

U fokusu je bila fiktivna ponuda od 30 miliona evra godišnje za nastavak karijere iz Saudijske Arabije, a učestvovalo je 50 italijanskih igrača iz elitnog italijanskog ranga ili klubova van Apenina.

Na kraju, epilog je takav da je samo 12 posto fudbalera obuhvaćenih istraživanjem odbilo da karijeru, eventualno, na Arapskom poluostrvu!

Brojni fudbalski asovi poput Nejmara, Kristijana Ronalda, Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića… odlučili su da Evropu zamijene basnoslovnim ponudama Saudijaca, ali prema ovom istraživanju, to ne bi, između ostalih, uradili Matija Perin (Juventus), Federiko Bernardeski (Toronto), Lorenco Pelegrini (Roma), Matija Zakanji (Lacio) i Đovani Simeone (Napoli).

Najveći broj igrača koji bi se rado preselili u Arabiju nije želio da se odgovor javno objavi, već su samo četiri fudbalera dala zeleno svjetlo za to. Riječ je o Žoržinju (Arsenal), Mariju Baloteliju (Adana Demirspor), Đakomu Bovanenturi (Fiorentina) i Stefanu Sensiju (Inter).

"Ako imate konkretnu ponudu, uvijek sam otvoren da čujem šta se nudi. Zahjevi, želje… Ako ima šta konkretno, bez ikakvih problema sam otvoren za tu vrstu saradnje. Plata od 30 miliona evra godišnje? Da, kontaktirajte mog agenta", stav je prvotimca londonskog kluba.

"Mogao bih, takođe, da idem tamo, očigledno zavisi od toga koliko nude. Moramo da sjednemo, upoznamo se i podrobnije sve sagledamo. Plata od 30 miliona? To je u redu", rado bi se u Arabiju preselio Baloteli.

"Ugovor mi ističe za godinu dana, možda ću promijeniti klub i preseliti se u Arabiju", riječi su fudbalera Fiorentine, dok je Sensi naglasio:

"Da, razgovarao bih sa svojim agentom i nakon toga vas pozvao… Jasno je da kad se suočite sa takvim izazovom, vidite da mnogo zavisi od novca, svima onima koji idu tamo."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC