• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Teško je stalno biti pod lupom!" Poketino o vraćanju Čelsija u vrh: Ne znam da li ću imati dovoljno vremena...

Autor Dragan Šutvić

Trener plavih sa Stamford bridža govorio je o eventualnom odlasku sa te funkcije.

 Poketino o mogućem odlasku iz Čelsija Izvor: Profimedia/BeanymanSports/Screenshot

Čelsi je prošle noći na svom terenu savladao Totenhem 2:0 u 34. kolu Premijer lige i zadržao šanse za plasman u evropska takmičenja.

Tim sa Stamford bridža kasni tri boda za Mančester junajtedom na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u evropska takmičenja, a odmah poslije utakmice sa svojim bivšim klubom oglasio se trener plavih Maurisio Poketino, ističući da "ne zna da li će imati vremena da vrati Čelsi u sami vrh".

Poketino je čitave sezone imao problema sa povredama, nedostaje mu 14 igrača, a poslije loših rezultata spekuliše se da bi mogao da napusti Stamford Bridž.

Argentinac je rekao da je "u mraku" po pitanju toga da li ima povjerenje vlasnika kluba, kao i da je pobjeda protiv Totenhema pokazala da je važniji timski duh od velikih imena.

"Mislim da je dosta", rekao je Poketino za Skaj na pitanje o spekulacijama u vezi njegove budućnosti.

"Svim trenerima je potrebno vrijeme da prenesu ideje i filozofiju. I više kada je ekipa ovakva. Potrebno nam je vrijeme. Nije moja odluka. Teško je svake nedjelje gledati da sam pod lupom i pod procjenom. Ali nije moja odluka da li ću biti ovdje ili ne. Ako hoćemo istoriju Čelsija, čeka nas mnogo posla. Vidjećemo da li ćemo imati vremena", naveo je Poketino, koji je imao toliko problema sa sastavom, da je morao da uvede malo poznate igrače iz fudbalske akademije, a debitovali su 17-godišnji Džoš Ačimpong i Džimi Taurijainen.

"Vjerujemo u naše igrače, a okolnosti kakve su bile protiv Totenhema, zaista smo vjerovali da je to prilika da pokažemo da vjerujemo u ono što radimo, u naše ideje, našu filozofiju. Nikada nije lako igrati protiv Totenhema. Znamo da je to derbi. Čestitke igračima", naveo je Poketino.

"Mislim da je ovo prvi put u sezoni da sam srećan pošto je to trenutak, poslije 10 mjeseci, kada je ekipa počela da shvata da moramo da se takmičimo, a takmičili smo se veoma dobro. Ne znam da li je to bio naš najbolji nastup, ali najvažnija stvar je osjećaj. Uz sve negativne okolnosti, pokazali smo da radimo dobro neke stvari", zaključio je argentinski strateg.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC