• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKVA FOTKA! Edin Terzić prije 12 godina među navijačima Borusije, sada je klub iz Dortmunda uveo u finale Lige šampiona

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Borusije Dortmund na Instagram profilu pohvalio se fotografijom sa navijačke tribine.

 Edin Terzić Izvor: Instagram/Screenshot/Edin Terzić

Treći put u istoriji Borusija Dortmund igraće za trofej šampiona Evrope, a u ovogodišnjem finalu na "Vembliju" vodiće je Edin Terzić.

Talentovani stručnjak rođen je prije 41 godinu u njemačkom gradu Mendenu, ali je naše gore list. Osim njemačkog, posjeduje i državljanstvo Hrvatske. Njegov otac rodom je iz Doganovaca u blizini Donjeg Vakufa, majka mu je Hrvatica, ali je Terzić cijeli život proveo u Njemačkoj.

Igrao je u nekoliko niželigaških klubova, nakon čega se okrenuo trenerskom poslu. Prvo je u Borusiji bio vršilac dužnosti trenera u sezoni 2020/21, a onda je u maju 2022. godine postavljen za šefa stručnog štaba nakon odlaska Marka Rozea.

S obzirom da je rođen u gradu 30-ak kilometara udaljenom od Dortmunda, jasno je zašto se opredijelio da navija za Borusiju, ali teško da je 2012. godine mogao zamisliti da će jednog dana sjediti na klupi svog omiljenog kluba.

Na svom Intagram profilu Terzić se 2021. godine pohvalio fotografijom sa navijačke tribine, gdje je zajedno sa ostalim pristalicama Borusije Dortmund pratio meč.

Izvor: Instagram/Screenshot/Edin Terzić

Borusija Dortmund šampion Evrope postala je 1997. godine kada je golovima Ridlea i Rikena salvadala Juventus 3:1. Priliku da ponovi ovaj uspjeh imala je 2013, ali je tada bolji bio Bajern Minhen (1:2).

Sada će, nakon dva trijumfa protiv PSŽ-a identičnim rezultatom 1:0, u finalu 1. juna u Londonu odmjeriti snage sa boljim iz drugog polufinalnog duela Bajern Minhen ili Real Madrid. U prvom susretu u Minhenu nije bilo pobjednika (2:2), a revanš je večeras u Madridu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC