• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudija plakao na kraju utakmice PSŽ - Borusija Dortmund: Slavni Italijan "odsvirao kraj"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Danijele Orsato u suzama okončao meč polufinala Lige šampiona.

 Danijele Orsato Izvor: Ibrahim Ezzat/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Danijele Orsato nije uspio da zadrži suze nakon posljednjeg zvižduka na utakmici PSŽ - Borusija Dortmund. Italijanski sudija bio je ganut, svjestan da je revanš polufinala bio posljednji meč koji je sudio u Ligi šampiona u karijeri.

Bila je ovo 56. utakmica koju je Orsato sudio u najjačem evropskom klupskom takmičenju, a označila je kraj njegovog evropskog putovanja koje je započeto 2012. godine. Barem što se tiče klupskog nivoa, pošto će Orsato ovog ljeta biti angažovan na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Utakmica je bila napeta i nije bila jednostavna za italijanskog sudiju, koji je imao mnogo rasprava sa domaćim igračima. Oni su prvo protestovali zbog kontakta na granici između Humelsa i Dembelea, kada je Orsato prvo dosudio kazneni udarac, ali je kasnije preinačio svoju odluku i dosudio slobodnan udarac na samom rubu šesnaesterca, a zatim i zbog kontakta u šesnaestercu sa Mbapeom. U prvom slučaju, snimci pokazuju da je dodir njemačkog igrača gotovo sigurno bio na liniji, dok u drugom izgleda da je bilo prekršaja nad napadačem. U oba slučaja ostala je sumnja u odluku sudije, čije odluke su potvrđene od strane VAR-a, pa je na kraju klub iz Dortmunda slavio 1:0 i u revanšu i prošao u finale.

Posljednji zvižduk Orsato je oglasio gestom koji je bio nešto dramatičniji nego obično, što je označilo kraj njegove karijere u Ligi šampiona. Odmah nakon toga, sudija je stavio ruke na oči i ostao je nekoliko sekundi zbunjen na terenu. Nakon što su mu se pridružili njegovi saradnici, uslijedilo je kolektivno zagrljaj i pozdravi, sa velikom emotivnošću. Za 48-godišnjeg Italijana ostaju nastupi u prvenstvenim utakmicama, koji se sa međunarodne scene povlači nakon 22 godine provedene u profesionalnom fudbalu.

Duga karijera je iza Orsata, koji je imao zadovoljstvo da sudi i finalnu utakmicu Lige šampiona 2020. godine, između Pariz Sen Žermena i Bajern Minhena, koju su Nijemci dobili zahvaljujući golu bivšeg igrača Juventusa, Komana.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC