• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefan ne da titulu! Umire svaka nada Arsenala, Gvardiolina četa ne posustaje!

Autor Dragan Šutvić

Mančester siti savladao je Totenhem u gostima u 37. kolu Premijer lige rezultatom 2:0.

 Premijer liga Mančester siti pobijedio Totenhem Izvor: Mark Cosgrove / Zuma Press / Profimedia

U derbiju 37. kola Engleske Premijer lige, Mančester siti savladao je kao gost ekipu Totenhema rezultatom 2:0. Prvi pogodak za "Građane" postigao je Erling Haland u 51. minutu na asistenciju fenomenalnog Kevina De Brujnea, a isti igrač je sa bijele tačke "ovjerio" pobjedu u 90. minutu.

Mančester siti se ponovo vratio na čelo lige sa dva boda više od Arsenala koji je večeras navijao za ljutog rivala. U nedjelju 19. maja se završava još jedna sjajna sezona Premijer lige u kojoj će Arsenal, koji na titulu čeka 20 godina, morati da slavi na domaćem terenu protiv Evertona i da se istovremeno nada čudu na "Etihadu" - da Vest Hem odigra neriješeno ili savlada "Građane" koji su ove sezone neporaženi na svom stadionu.

Večerašnji derbi u Sjevernom Londonu bio je prepun prilika i jakog tempa. Gosti su više napadali i imali veći broj prilika, ali je i domaćin imao nekoliko ozbiljnih situacija.

Prva najozbiljnija prilika za domaćina bila je u 74. minutu kada je Kuluševski iskosa ostao sam sa golmanom Ortegom koji je sjajnom intervencijom sačuvao 3 boda svoje ekipe. Nakon toga je ponovo zablistao Ortega - odbranio je šut Sona poslije munjevitog kontra napada domaćina u 85. minutu i time je otvorio vrata svojoj ekipi ka četvrtoj uzastopnoj tituli prvaka Engleske, dostignuće koje niko od engleskih velikana dosad nije izveo.

Uprkos velikom pritisku domaćina pred kraj utakmice, u 89. minutu je u šesnaestercu oboren Žeremi Doku koji je pojbegao Pedru Poru. Hladnokrvan sa bijele tačke bio je Haland koji je završio posao na ovoj utakmici i stavio Arsenalu do znanja da ni poslije 20 godina (najvjerovatnije) neće osvojiti titulu.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC