• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POTPISANO - Piksi ostaje do 2026! Srbija ima selektora i za Svjetsko prvenstvo u SAD, Meksiku i Kanadi

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio da je produžio ugovor sa Draganom Stojkovićem Piksijem.

 Piksi potpisao novi ugovor sa Srbijom Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je Dragan Stojković produžio ugovor do 2026. godine, što znači da ne samo da će voditi reprezentaciju na predstoječem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, nego će to učiniti i na Svjetskom prvenstvu u SAD, Kanadi i Meksiku. Naravno, pod uslovom da se plasiramo.

"U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Njemačkoj), uz to je ostvario uspjeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je povjerenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i poslije Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata", navodi se u saopštenju Saveza.

Takođe, FSS je poručio da je produžetak saradnje sa Stojkovićem u skladu sa željama i ambicijama da reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspjesima, a konačna odluka će biti usvojena u skladu sa procedurama, na sastanku Izvršnog odbora koji je zakazan za 27. maj.

Izvor: MN PRESS

Podsjetimo, Stojković je na klupi "orlova" od marta 2021. godine i Srbiju je odveo na Svjetsko prvenstvo u Kataru, pa na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Do sada je Srbiju vodio na 37 utakmica i upisao je 21 pobjedu, sedam remija i devet poraza.

Aktuelni ugovor isticao mu je nakon Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a FSS je odlučio da produži saradnju prije početka turnira kako bi mu pružio podršku uoči mečeva grupne faze sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, vjerovatno i kako bi "skinuo pritisak" sa njega i igrača.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

1 bod

Lagano da počnemo izvlačiti pouke što nećemo proći grupu na EP i počnemo se pripremati za SP.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC