• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi otpisao cijeli tim! Neki završili sa reprezentacijom, neki hoće da igraju za druge... Ovih 12 igrača je otpalo!

Autor Nikola Lalović

Dragan Stojković Piksi nema lak posao, treba izabrati najboljih 26, a mnogo je fudbalera na raspolaganju!

 Piksi otpisao 12 igrača  Izvor: MN PRESS

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak od 35 fudbalera na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu. Vidjeli smo i neke iznenađujuće pozive od strane selektora koji često kombinuje i pokušava da "prodrma" ekipu novim taktičkim idejama i novim igračima, ali iznenadilo je i to što nema nekih imena.

Neki od njih su po svemu sudeći završili reprezentativnu karijeru, neki nisu uspjeli da zadovolje na prethodnim mečevima nacionalnog tima i nisu ušli ni na preliminarni spisak. I sa ovog sadašnjeg će biti otpisano devet fudbalera.

Imao je koga da bira Piksi, ali ko su momci koji su se nadali da će ući na spisak, a ipak ih nije bilo? Nije ih malo, pa da krenemo od čuvara mreže!

SVILAR NEK SAČEKA BELGIJU

Izvor: Giuseppe Maffia / imago sportfotodienst / Profimedia

Iako je bilo najavljivano da će se ipak naći na širem spisku nacionalnog tima Mileta Svilara nije tu bilo. Konkurencija među stativama Srbije sasvim sigurno nikada nije bila veća i lijepo je čuti da Svilar veće šanse da brani ima kao reprezentativac Belgije. Ipak, kako stvari stoje UEFA mu to neće dozvoliti. Nije on jedini golman koji je izostao sa spiska pošto nema Filipa Stankovića koji je bio u sastavu protiv Bugarske, Marka Ilića koji je ranije dobijao pozive... Oni svakako nisu očekivani kao putnici na Euro, ali možda su imali šanse da se nađu na spisku kao četvrti golmani. Ta čast je sada pripala Aleksandru Jovanoviću, golmanu Partizana.

GOTOVO JE SA REPREZENTACIJOM?

Izvor: MN PRESS

Izgleda da je to slučaj sa Matijom Nastasićem i Darkom Lazovićem. Iskusni krilni fudbaler je dugo bio prva opcija kao desni spoljni u formaciji sa tri igrača pozadi, ali ga je sada tu zamijenio Andrija Živković. Lazović je u cijelim kvalifikacijama za Euro igrao samo meč protiv Bugarske u gostima i ne čudi što ga nema. Što se tiče Matije Nastasića on se nije odazvao selektoru za prijateljske mečeve s Kiprom i Rusijom i sada ga nema na širem spisku. Vrlo je vjerovatno da je iskusni štoper završio sa reprezentacijom.

LIJEVO JE PAKLENO!

Izvor: MN PRESS

Tu su Filip Mladenović i Filip Kostić, na poziciji lijevog beka mogu da odgovore i štoperi Strahinja Pavlović i Strahinja Eraković, pa u timu nema Alekse Terzića i Mihajla Ristića. Terzić je protiv Rusije bio na spisku ali nije igrao, a Ristić je stalno na marginama tima i posljednji put je igrao kada su "orlovi" nastupali protiv Mađarske u oktobru. Još jedan defanzivac koga nema je Erhan Mašović koji je povremeno bio dio nacionalnog tima, ali nikako nije uspio da se ustali ni kao štoper ni kao zadnji vezni. Igrao je mečeve sa Rusijom i Kiprom i očigledno da mu je to "presudilo", tj. da se nije istakao dovoljno.

U SREDINI OTPALA TROJICA!

Izvor: MN PRESS

Marko Grujić ne igra u klubu, a odigrao je samo jedan meč u kvalifikacijama i protiv Bugarske je u Leskovcu presjedio na klupi. Nema ni Uroša Račića koji u posljednje vrijeme u reprezentaciji ima dva minuta protiv Litvanije u gostima i moraće mnogo bolje da bi se izborio za mjesto u timu. Iskusni Filip Đuričić je često bio džoker Piksiju, igrao je u porazu od Mađarske na Marakani i u remiju sa Bugarskom u Leskovcu na samom kraju kvalifikacija. Očigledno da nije bio dovoljo dobar u Leskovcu kako bi zaslužio da ode u Euro.

KAKO UĆI U OVAJ NAPAD?

Izvor: MN PRESS

Fantastično je počeo sezonu u MLS-u Dejan Joveljić, bio je jedno vrijeme i prvi strijelac MLS-a, a onda je stao. Igrao je 90 minuta u kvalifikacijama protiv Bugarske, ali ga kasnije nije bilo. Nema ni Đorđa Jovanovića na spisku, a on je jedno vrijeme figurirao kao treći špic iza nevjerovatnih Mitrovića i Vlahovića.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC